08/12/2021

Poliţia dâmboviţeană recomandă tuturor participanţilor la trafic să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie

Pentru ca deplasările pe drumurile publice să se realizeze în condiţii de siguranţă, poliţia dâmboviţeană recomandă tuturor participanţilor la trafic să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie

Polițiștii de la rutieră sunt prezenți la datorie permanent, pe principalele drumuri naționale și judeţene, pentru asigurarea fluenţei traficului, prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere.

Polițiștii acționează pentru atât pentru depistarea în trafic a conducătorilor de autovehicule care încalcă normele rutiere, cât și pentru dispunerea măsurilor prevăzute de lege, în acest sens fiind utilizate autospecialele dotate cu echipamente de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Recomandăm tuturor participanţilor la trafic să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie și să adoptate un comportament responsabil și preventiv în trafic!

Acordaţi prioritate de trecere vehiculelor care au acest drept, precum și pietonilor angajați în traversare drumului prin locurile special amenajate.

Rulați cu o viteză adaptată la condițiile din trafic și păstrați o distanță de siguranță față de vehiculul din față.

Purtați centura de siguranță și utilizați doar sistemele de retenție omologate pentru ocupanții din autovehicule.

Nu îngreunați traficul și nu obstrucționați vizibilitatea prin opriri sau staționări neregulamentare!

Vă reamintim că este interzis să utilizați telefonul mobil sau alt dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, în timp ce conduceți autovehicule pe drumul public.

Polițiștii le recomandă și pietonilor să își ia toate măsurile de precauţie, pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi și să fie întodeauna responsabili atunci când traversează strada.

De asemenea, bicicliștii sunt sfătuiți de polițiști să se asigure temeinic înainte de efectuarea vreunei manevre, să circule cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă să aibă bicicleta echipată corespunzător.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share