24/07/2021

Poliţia timişeană e cu noi

Poliţia judeţului Timiş, se pare că nu doarme, şi e cu ochii în patru, ca să nu scape nimic. Reţineri pentru înşelăciune sau pentru furturi din societăţi comerciale sau din locuinţe.

De asemenea s-au sesizat şi în cazul unor minore de 13 ani, dispărute din Municipiul Timişoara, unde se fac cercetări. Este vorba de:

KISS LARISA MIHAELA, de 13 ani, ar fi plecat voluntar, la data de 01 februarie a.c., de la domiciliu, din municipiul Timişoara, iar până în prezent nu a mai revenit.

Semnalmente: înălţime 1.55 metri, 55 de kg, ochi căprui, păr negru, lung.

La data dispariţiei, minora purta geacă, pantaloni şi ghete de culoare neagră.

În noaptea de 01 spre 02 februarie a.c., PĂUN MARIANA, de 13 de ani, ar fi plecat de la domiciliu, din municipiul Timişoara, iar până în prezent nu a mai revenit.

Semnalmente: înălţime 1.65 metri, 30 de kg, păr blond, lung, ochi căprui.

La data dispariţiei, minora era îmbrăcată într-o bluză albă, pantaloni de culoare neagră şi cizme de culoare roşie.

Oricine poate oferi detalii despre cele două minore dispărute este rugat sa apeleze Serviciul de Urgenţă 112 sau să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie.

PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE FURTURI DIN LOCUINȚĂ

Polițiștii orașului Sânnicolau Mare au efectuat 7 percheziții domiciliare pe raza orașului, la persoane bănuite de comiterea mai multor furturi din locuințe. Prejudiciul cauzat este estimat la 150.000 de euro. S-a procedat la reținerea pentru 24 de ore a trei tineri.

La data de 01 februarie, în baza mandatelor emise de Judecătoria Sânnicolau Mare, polițiștii au efectuat 7 percheziții domiciliare, pe raza orașului, la persoane bănuite de furturi din locuințe.

Acțiunea a vizat documentarea și probarea activității infracționale a patru tineri cu vârste între 23 și 29 de ani, din orașul Sânnicolau Mare.

În fapt, în perioada septembrie 2015 – ianuarie 2016, bănuiții ar fi pătruns prin efracție în mai multe locuințe situate pe raza localităților Sânnicolau Mare și Periam de unde ar fi sustras bijuterii și bani.

Prejudiciul cauzat este estimat la 150.000 de euro.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor mai multe bunuri și valori (bijuterii, ceasuri, bani în lei și valută, încălțăminte, etc.) susceptibile a proveni din comiterea de infracțiuni.

S-a procedat la reținerea pentru 24 de ore a trei dintre bănuiți pentru comiterea infracțiunilor de furt calificat și tăinuire.

În cursul zilei de azi, tinerii vor fi prezentați magistraților cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a celor în cauză.

BĂNUIȚI DE ÎNȘELĂCIUNI CU ACTE FALSE, CERCETAȚI DE POLIȚIȘTI

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale – Poliția Municipiului Timișoara efectuează cercetări față de 6 persoane bănuite de înșelăciune, fals și uz de fals. Patru dintre acestea au fost depistate în flagrant de polițiști în timp ce încercau să achiziționeze produse electronice folosindu-se de adeverințe de venit falsificate.

La data de 26 ianuarie a.c., în jurul orei 14.00, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Timișoara au depistat în flagrant 4 persoane cu vârste între 21 și 36 de ani, care ar fi încercat să achiziționeze produse electronice în rate folosindu-se de documente false (adeverințe de venit).

Extinzând cercetările, la data de 01 februarie a.c., polițiștii au efectuat 2 percheziții domiciliare pe raza municipiului Timișoara și în localitatea Cărpiniș, la alte 2 persoane bănuite că ar fi facilitat obținerea adeverințelor.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor mai multe documente și ștampile susceptibile să fi fost folosite la comiterea de infracțiuni.

Persoanele depistate au fost conduse la sediul Poliției Municipiului Timișoara pentru audieri.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a bănuiților.

REŢINUŢI PENTRU FURTUL A PESTE O TONĂ DE SEMINŢE ŞI ŞROT DE FLOAREA SOARELUI

Poliţiştii Secţiei 2 Rurale Săcălaz au identificat trei persoane, cu vârste între 41 şi 48 de ani, bănuite de furtul a peste o tonă de seminţe şi şrot de floarea soarelui. În cauză a fost întocmit dosar penal, bănuiţii fiind reţinuţi pentru 24 de ore şi introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Timiş.

La data de 14 ianuarie a.c., poliţiştii Secţiei 2 Rurale Săcălaz au identificat un bărbat de 44 de ani bănuit de furtul a 2 tone de miez de nucă din depozitul societăţii comerciale la care era angajat.

În urma extinderii cercetărilor, la data de 01 februarie a.c., poliţiştii au stabilit că cel în cauză, împreună cu alte două persoane, un bărbat de 41 de ani şi o femeie de 48 de ani, ar fi comis un alt furt din aceeaşi societate comercială.

În fapt, în perioada 12-14 decembrie 2015, bănuiţii ar fi pătruns în incinta societăţii, prin forţarea uşii de acces, iar din interior ar fi sustras 590 de kilograme de seminţe şi 430 de kilograme de şrot de floarea soarelui.

Prejudiciul creat se ridică la aproximativ 3500 de lei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat şi complicitate la infracţiunea de furt calificat, bănuiţii fiind reţinuţi pentru 24 de ore şi introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Timiş.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor în cauză.

Stejărel Ionescu

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share