04/03/2021

Polițiști hunedoreni acuzați de proxenetism și abuz în serviciu

Ofițerii Direcției generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Hunedoara au finalizat cercetările iar, la data de 27.05.2020, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara a emis rechizitoriul dispunând trimiterea în judecată a trei inculpaţi, din care doi agenţi de poliţie din cadrul I.P.J. Hunedoara, pentru comiterea infracțiunilor de proxenetism și abuz în serviciu.  În fapt, în cursul anului 2019, ofițerii S.J.A. Hunedoara au fost delegați de unitatea de parchet să efectueze cercetări cu privire la suspiciuni de săvârșire a unor infracțiuni de proxenetism de către un agent de poliție din cadrul Poliției Municipiului Deva. Din cercetări s-a stabilit că acesta, beneficiind de sprijinul unor persoane fără calitate specială și utilizând metoda ,,loverboy’’, a racolat mai multe tinere pe care, ulterior, le-a determinat să se prostitueze.

Totodată, în luna decembrie 2019, agentul de poliție a intervenit pe lângă un coleg polițist, pentru ca acesta să nu aplice o sancțiune contravențională unui cunoscut depistat încalcând reglementări rutiere. În cauză s-au efectuat 7 percheziții domiciliare și la sediile unor societăți comerciale pentru alcătuirea probatoriului, cu sprijinul S.J.A. Alba şi S.J.A. Caraş-Severin, în urma cărora reprezentantul legal al unei societăţi comerciale din judeţul Caraş-Severin a fost, de asemenea, trimis în judecată sub aspectul comiterii infracţiunii de proxenetism.

Pe toată durata urmăririi penale, față de polițistul suspect de săvârșirea infracțiunilor de proxenetism a fost luată, de către instanţa de judecată măsura arestării preventive pentru 30 de zile şi apoi, măsura arestului la domiciliu.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share