24/10/2021

Polițiștii dâmbovițeni au aplicat 24 de sancțiuni contravenționale pentru neportul măștii de protecție

Acțiuni ale polițiștilor din Dâmbovița

La data de 12 octombrie a.c., polițiștii dâmbovițeni au continuat acțiunile organizate pentru creșterea gradului de siguranță al cetățenilor, menținerea ordinii și liniștii publice și verificarea respectării măsurilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19, fiind organizate 20 de acțiuni punctuale.

Astfel, pe parcursul zilei trecute, polițiștii au intervenit la 24 de evenimente, dintre care 18 au fost solicitări prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112, fiind sesizate 21 de infracțiuni.

Totodată, în cadrul acțiunilor organizate pentru verificarea modului în care sunt respectate normele impuse în contextul epidemiologic generat de virusul Sars-CoV-2, au fost legitimate peste 3.500 de persoane, au fost verificate 78 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate și  235 mijloace de transport persoane.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, polițiștii dâmbovițeni au aplicat 24 de sancțiuni contravenționale pentru neportul măștii de protecție.

În continuare, polițiștii dâmbovițeni sunt la datorie, zilnic fiind organizate noi acțiuni pentru siguranța cetățenilor.

*

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști

La data de 12 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Moreni au oprit pentru control, pe raza municipiului, un autoturism condus de un bărbat de 35 de ani, din județul Prahova.

În urma solicitării polițiștilor de a înmâna documentele, conducătorul auto a prezentat un permis de conducere emis de autoritățile din Polonia. Astfel, polițiștii, în urma verificărilor efectuate, au constatat că permisul de conducere prezentat ar fi fals.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și fals material în înscrisuri oficiale, fiind efectuate cercetări.

De asemenea, un alt bărbat este cercetat de polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Butimanu după ce ar fi condus un autoturism, pe DJ 711, în localitatea Bujoreanca, fără a poseda permis de conducere.

Totodată, polițiștii din cadrul Secției nr. 9 Poliție Rurală Mătăsaru au surprins pe DJ 401A, în localitatea Costeștii din Vale, un bărbat de 48 de ani, care se deplasa cu un moped, deși se afla sub influența alcoolului.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, acesta prezentând o alcoolemie cu o valoare peste 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii au întocmit dosare penale, fiind efectuate cercetări.

Mandat de executare a unei pedepse privative de libertate, pus în aplicare de polițiști 

La data de 12 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Târgoviște au pus în aplicare un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate, emis de Judecătoria Târgoviște, pe numele unui bărbat de 43 de ani, din Săteni.

Cel în cauză a fost condamnat la executarea unui an și șase luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice.

Bărbatul a fost depus în Penitenciarul Mărgineni.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share