28/09/2021

 Polițiștii dâmbovițeni continuă acțiunile pentru un sezon estival în siguranță

politia estival

În perioada 05 – 11 august a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița a acționat cu efective mărite pentru siguranţa cetăţenilor și prevenirea faptelor antisociale, astfel că aproape 100 de patrule pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice au fost în teren.

La acțiunile organizate au participat peste 217 poliţişti de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea fraudelor, transporturi, din cadrul formaţiunilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă.

Polițiștii au intervenit la 286 de sesizări primite de la cetățeni, dintre acestea 230 fiind apeluri prin intermediul Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112. În urma activităților, au fost constatate 245 de infracţiuni (judiciare, economico-financiare, la regimul circulaţiei sau de altă natură), iar 23 de persoane  au fost surprinse în flagrant delict.

De asemenea, polițiștii au depistat 150 de persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor, față de 12 dintre acestea fiind dispuse și măsuri preventive.

Tot în această perioadă, polițiștii au aplicat 2.100 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 406.705 de lei și au confiscat bunuri în cuantum de 6.165 de lei.

Din totalul amenzilor, 281 au fost pentru încălcarea prevederilor Legii 61/1991 privind normele de conviețuire socială, ordinea și liniștea publică, 20 pentru fapte de natură economică și 43 pentru nerespectarea altor acte normative. O atenție deosebită a fost acordată traficului rutier, polițiștii acționând pe principalele drumuri naţionale şi județene, pentru ca cetățenii să se deplaseze spre zonele de agrement și să se întoarcă acasă în condiții cât mai sigure.

Pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi, în urma cărora au aplicat 1.756 de sancțiuni contravenționale la O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Dintre acestea, 9 au fost pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, 513 pentru viteză excesivă, iar 1.234 pentru nerespectarea altor prevederi privind circulația pe drumurile publice.

De asemenea, polițiștii au reținut 60 de permise de conducere și au retras 45 certificate de înmatriculare.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share