19/10/2021

Polițiștii de la rutieră atrag atenția conducătorilor auto

politia-rutiera2

Nu vă urcaţi la volan în stare de ebrietate! Nu conduceți chiar dacă ați consumat băuturi alcoolice în cantități mici !Consumul de alcool determină diminuarea  vitezei de reacție,  încetinește funcționalitatea sistemului nervos central și blochează o parte din mesajele care ar trebui să ajungă la creier,  alterând astfel percepțiile, emoțiile, mișcare, vederea și auzul persoanei.

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, persoanele care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.

De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

La data de 02 august a.c., pe DN 71, în afara localității Aninoasa, un conducător auto, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, s-a izbit de un podeț și s-a răsturnat în afara părții carosabile.

Din impact a rezultat rănirea ușoară a șoferului.

În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o alcoolemie de peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele lui a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share