20/04/2021

Polițiștii din cadrul IPJ Dâmbovița la datorie, pentru siguranța comunității.

În perioada 17-20 aprilie a.c., poliţiştii din Dâmbovița au acționat, pe raza întregului județ, alături de celelalte structuri cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice. Au fost organizate 28 de acțiuni punctuale. În acest interval de timp, polițiștii au intervenit la 177 de evenimente. Dintre care 130 au fost sesizate prin SNUAU 112.
În urma activităților, au fost constatate 79 de infracţiuni, dintre care 46 au fost contra persoanei și 22 contra patrimoniului.
Totodată, pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 634 de sancţiuni contravenţionale.
În cadrul acțiunilor desfășurate în domeniul siguranţei rutiere, ca măsură complementară, au fost reținute 6 permise de conducere și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.
Reamintim tuturor cetățenilor că polițiștii acționează permanent pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea comunității şi, totodată, sunt pregătiți să intervină atunci când situaţia o impune.

Dosare penale, întocmite pe numele unor persoane bănuite de comiterea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.  În perioada 18-19 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție

Județean Dâmbovița au întocmit dosare penale pe numele a 11 persoane bănuite de săvârșirea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.
Astfel, șase bărbați au fost depistați în timp ce conduceau autoturisme, deși se aflau sub influența băuturilor alcoolice.
În urma testării cu aparatul etilotest, cei în cauză au prezentat alcoolemii cu valori cuprinse între 0,20 și 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat.
De asemenea, doi dintre aceștia nu dețineau permise de conducere. Unul a refuzat prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibaţiei alcoolice.
Totodată, un tânăr de 20 de ani a fost surpins în timp ce conducea un autovehicul în timp ce avea suspendată exercitarea dreptului de a șofa.
Alți patru bărbați sunt cercetați de polițiști după ce ar fi condus autovehicule pe drumurile publice fără a deține permise de conducere.

Eveniment rutier, produs pe raza localității Voinești.  La data de 19 aprilie a.c., pe raza localității Voinești s-a produs un eveniment rutier, soldat cu pagube materiale.

Din cercetări a reiești că un tânăr de 24 de ani, în timp ce conducea un autoturism, din direcția Pietrari către Voinești, ar fi pătruns pe sensul opus de
mers. Acolo, a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus regulamentar. Fiind testat cu aparatul etilotest, tânărul a prezentat o alcoolemie a cărei valoare s-a ridicat peste limita de 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Totodată, acesta a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibaţiei alcoolice.
În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii unei infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.
Vă reamintim că, în conformitate cu prevederile art. 336 din Codul penal, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
Totodată, conform art. 337 din Codul Penal, refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii
permisului de conducere ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorității competente, aflat în timpul desfășurării probelor practice ale examenului pentru obținerea permisului de conducere, de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenței unor substanțe psihoactive se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani.

Politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Dambovita, sprijiniti de luptatorii Serviciului pentru Actiuni Speciale.

Aceștia sunt prezenti in teren si actioneaza pentru mentinerea unui climat de ordine si siguranta publica, cat si pentru verificarea modului in care sunt respectate prevederile ordonantelor militare.
Activitatile se desfasoara in sistem integrat alaturi de celelalte structuri cu atributii in domeniu.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share