23/10/2021

Porți deschise în centrele de vizitare ale Parcului Național Retezat

Centrele de vizitare ale Administrației Parcului Național Retezat  sunt deschide pentru vizitatori, la finele acestei săptămâni.  Cei interesați să afle mai multe informații despre această arie protejată au prilejul de a participa la întâlnirile publice “Porți deschise în centrele de vizitare ale Administraţiei Parcului Național Retezat”. Acestea se vor desfășura în zilele de 5 și 6 septembrie a.c. , la Centrele de vizitare de la Nucșoara și Ostrovel.

La Centrul de vizitare de la Nucșoara, situat la intrarea în satul cu același nume din comuna Sălașu de Sus, întâlnirile vor avea loc în cele două zile mai sus menționate, respectiv sâmbătă și duminică, pe 5 și 6 septembrie, începând cu ora 11:00. La Centrul de vizitare amplasat în localitatea Ostrovel, la intersecția drumurilor spre satele Brazi și Râu de Mori, acestea se vor desfășura în aceleași zile, începând cu ora 14:00.

Participanții vor beneficia de materiale informative, precum Ghidul vizitatorului în Parcul Național Retezat și siturile Natura 2000 Retezat, Munții Retezat, noua Hartă turistică a Parcului Național Retezat și a siturilor Natura 2000 Retezat și Munții Retezat, magneți cu speciile protejate, un set de nouă Ghiduri cu speciile și habitatele protejate din Parcul Național Retezat și siturile Natura 2000 Retezat și Munții Retezat, fiecare cu o tematică specifică: păsări, mamifere și chiroptere, nevertebrate, pești și herpetofaună, plante, habitate forestiere, habitate alpine, habitate și ecosisteme de turbărie, habitate de fânețe și pajiști.

Reprezentanții Administrației Parcului Național Retezat precizează că, întâlnirile se vor desfășura în aer liber, locurile fiind limitate pentru prevenirea infectării cu COVID-19. Prin dezvoltarea ecoturismului și promovarea valorilor naturale, tradiționale, istorice și culturale ale regiunii, planul de management va contribui la atragerea vizitatorilor,  care vor avea la dispoziție posibilități de recreere într-un cadru natural sănătos, încurajând activitățile tradiționale și conservarea elementelor naturale specifice din ariile protejate. Întâlnirile publice „Porți deschise în centrele de vizitare ale Administraţiei Parcului Național Retezat” sunt realizate în cadrul Proiectului “Întărirea capacității pentru managementul adaptativ al capitalului natural din ariilor protejate Parcul Național Retezat (incluzând rezervațiile 2.494 Gemenele, 2.496 Peștera Zeicului) împreună cu siturile Natura 2000 suprapuse parțial – ROSCI0217 Retezat și ROSPA0084 Munții Retezat” Proiect cod SMIS 116950.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share