24/10/2021

Preşedintele C. J. Timiş, Călin Dobra, a încercat astăzi aplanarea scandalului de la Spitalul Clinic de Urgenţă Timişoara

Astăzi preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, a avut o întâlnire cu managerul Spitalului Clinic Judeţean Timişoara, prof. Dr. Marius Craina şi cu șeful Clinicii de Chirurgie Vasculară, Prof. Dr. Mihai Ionac, ca urmare a scandalului ce are loc de o bună perioadă de timp  în cadrul instituţiei spitaliceşti, ca urmare a unor neînţelegeri între şeful de secţie şi o parte din salariaţii secţiei de chirurgie vasculară.

Călin Dobra a cerut ca în cel mai scurt timp să se aplaneze astfel de discuţii care pun o pată neagră pe unitatea spitalicească timişoreană, şi rezolvarea urgentă a problemelor, pentru ca în continuare să existe comunicare, atât între manager şi personalul spitalului, cât şi între şeful de secţie şi angajaţii acestei secţii.

„ Având în vedere recenta situație neplăcută apărută în cadrul  Spitalului Clinic Județean de Urgență “Pius Brânzeu” din Timișoara, astăzi am avut o discuție cu managerul acestei unități spitalicești, Prof. Dr. Marius Craina și cu șeful Clinicii de Chirurgie Vasculară, Prof. Dr. Mihai Ionac.

În acest context, le-am pus în vedere că au o responsabilitate directă în ceea ce privește percepția publică asupra acestei instituții medicale de prestigiu din județul nostru. În urma discuției avute, am constatat că  acest scandal a luat o altă dimensiune în presă, în condițiile în care disensiunile au apărut în urma unor probleme de comunicare între șeful clinicii de Chirurgie Vasculară și ceilalți angajați.

Am speranța că acest conflict se încheie prin reluarea comunicării și încercarea rezolvării problemelor în mod intern, nu în mod public, pe rețelele de socializare sau în mass-media. Aceste neînțelegeri nu reflectă imaginea Spitalului Clinic Județean de Urgență “Pius Brânzeu” din Timișoara.

Le-am recomandat să se concentreze pe activitatea profesională, pe îmbunătățirea actului medicat acordat pacienților și pe o bună colaborare, în beneficiul pacienților și al tuturor celor care zi de zi lucrează în cadrul Spitalului Clinic Județean.

I-am asigurat de sprijinul meu personal și al Consiliului Județean Timiș, care și în acest an va aloca sume importante de bani pentru investiții în clădirile acestei unități spitalicești.  a precizat președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share