20/10/2020

Preşedintele României Klaus Iohannis vine la Timişoara

imagesPreşedintele Romaniei Klaus Iohannis se va afla mâine la Timişoara pentru a lua parte la unul dintre cele mai importante evenimente ştiinţifice. Cea de-a IV-a ediţie a conferinţei „Diaspora în Cercetarea Ştiinţifică şi Învăţământul Superior din România – Diaspora si prietenii săi„.

Gazdă organizării acestei conferinţe este Universitatea de Vest din Timişoara împreună cu Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI), şi în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice.

Conferinţa se va desfăşura pe o perioadă de  patru zile,între  25 – 28 aprilie 2016, sub Înaltul Patronaj al Presedintelui României. Evenimentul este de o importanţă deosebită  pentru lumea academică, deoarece îţi propune să reunească cele mai sclipitoare  minţi româneşti din zona cercetării ştiinţifice şi a învăţământului superior din întreaga lume.

Evenimentul se va desfăşura sub forma a 21 de workshop-uri exploratorii (WE) care vor acoperii domenii extrem de diverse ale cunoaşterii ştiinţifice, de la fizică şi matematică, la ştiinţele inginereşti şi medicale până la ştiinţele sociale şi umane. Numărul de participanţi pentru fiecare din cele 21 de work-shop-uri a fost limitat la 30, în acest fel realizandu-se un climat lucrativ constructiv, care să permită generarea de idei pentru viitorul cercetării româneşti.

Până în urmă cu trei zile la eveniment au fost înscriţ aproape 800 de cercetători din peste 30 de ţări.

 

Stejărel Ionescu

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share