30/10/2020

Prima Conferință Națională a Ghizilor de Turism din România

Timişoara, gazdă pentru patru zile la Prima Conferință Națională a Ghizilor de Turism din România, mulţi dintre ei veniţi pentru prima dată într-un Banat istoric, într-un periplu cultural şi gastronomic, manifestare organizată de  Asociatia pentru Promovarea Turismului in judetul Timis ce se va desfăşura pe raza judeţelor Arad şi Timiş.

Cei peste 100 de ghizi vor avea  ocazia să descopere multiculturalitatea şi avangardismul zonei, de a primi informaţii practice pentru turiştii lor, despre destinaţia Timis/Banat.

Programul destul de variat cuprinde  pe lângă conferinţe şi plimbări cu vaporetul, degustări de vinuri, cine svăbeşti sau sârbeşti, tururi ghidate prin oraş, prezentarea zonelor din Banatul de şes şi de munte, dar şi a Aeroportului Timişoara,  Memorialul Revoluţiei, dar şi plimbările cu tramvaiul turistic.

Cea de-a doua seară s-a încheiat cu o cină bănățeană  şi Balul Ghizilor, o prezentare a portului popular și dansurile minorităților, totul acompaniat de Formația Petrică Moise și Virtuozii Banatului .

De asemenea sâmbătă au avut parte de un mic dejun la Margina, plimbări cu căruţele, alături de poveştile nemuritoare ale traseului la biserica de lemn Margina, Muzeul satului Sintești şi Biserica de lemn din Groși.

Spre orele prânzului s-a pleacat spre judeţul Arad, primul obiectiv fiind , Mănăstirea Radna,  Ferma de Bivoli de la Pecica, dar şi Podgoria Miniş-Măderat, cu degustări de vinuri, seara încheindu-se cu o cină cu specific unguresc.

Duminică dimineaţa după micul dejun şi un tur de oraş s-a făcut îmbarcarea,  spre destinaţia fiecăruia, aceştia arătându-se foarte mulţumiţi de prezentările făcute şi de contactul avut cu acest colţişor de ţară, multietnic.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share