Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Primar Târgoviște: M-am vaccinat cu AstraZeneca. Mai facem rapelul? Care este riscul?

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a lansat mai multe întrebări pe pagina de facebook, cu privire la vaccinul Astra Zeneca și reacțiile adverse pe care cei din Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) și Compania Astra Zeneca Pharma SRL, le-au trimis spre informarea cadrelor medicale. Mai exact, ”riscul de trombocitopenie și de tulburări de coagulare în asociere cu administrarea vaccinului Astra Zeneca”.

Declarații pe larg, Daniel Cristian Stan:

Nu există ticăloșie mai mare față de oameni, în această perioadă, decât să le ascunzi adevărul. Nicio campanie împotriva vaccinului nu e atât de nocivă ca atitudinea celor (i)responsabili cu gestionarea situaței de sănătate din țară.
Eu m-am vaccinat cu AstraZeneca. Zilele acestea, apare o adresă OFICIALĂ pentru înștiințarea profesioniștilor din domeniul sănătății cu privire la „riscul de trombocitopenie și de tulburări de coagulare în asociere cu administrarea vaccinului Astra Zeneca”.

Nu sunt specialist și nu pot să vorbesc în dreptul altora care se pricep. Dar ce facem cu iresponsabilii care tac? Ce facem cu genul ăsta de comunicare inconștientă din partea Guvernului? Poate cineva din toată adunătura aia de sinecuriști să ne explice, cu subiect și predicat, ce facem mai departe? Să fim informați complet, în amănunt despre fiecare părticică de risc pe care ne-o asumăm (sau nu)? Poate ministrul Sănătății, celebrul domn Vlad Voiculescu, să-și depășească puțin condiția de gropar al Sănătății și beneficiar al sponsorilor privați și să vorbească despre aceste lucruri?

Trebuie făcut rapelul. Îl facem? Care este riscul? Trebuie să căutăm documente pe internet sau avem o comunicare decentă din partea Statului român?

Mi se pare ireal că într-un astfel de moment dificil la nivel mondial, noi suntem conduși de niște indivizi care râd în conferințe de presă atunci când mai anunță niște restricții.

PS: În mai puțin de 2 luni, numai în Tărgoviște au fost vaccinați aproape 7000 de oameni cu “vaccinul periculos”!” a scris primarul pe pagina de facebook.

Valeriu Gheorghiță: În România, se continuă vaccinarea cu vaccinul AstraZeneca pentru toate grupele de vârstă.

Între timp, tot astăzi, dupa ora 15.00, Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Naţional de conducere a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, a declarat, într-o conferință de presă, că a fost identificată o posibilă relație de cauzalitate cu formarea de cheaguri de sânge, dar că în România, se continuă vaccinarea cu vaccinul AstraZeneca pentru toate grupele de vârstă.

Agenția Europeană a Medicamentului a confirmat că raportul beneficii-risc rămâne pozitiv. EMA a identificat o posibilă relație de cacuzalitate cu formarea de cheaguri de sânge. Un alt element important este legat de faptul că au fost analizate toate cazurile fiind înregistrate 220 de cazuri de evenimente trombotice, din peste 34 milioane de doze administrate. Combinația este foarte rară și beneficile globale ale vaccinării Covid depăsesc riscurile acestor eventuale efecte secundare”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Citește și: În România se continuă vaccinarea cu vaccinul AstraZeneca pentru toate grupele de vârstă

 Rămân însă întrebări logice și elementare la care nu prea mai așteptăm răspuns pentru că totul în această pandemie este contradictoriu.

Ca atunci când încerci să nu te dai de gol și vrei să păstrezi o minciună la infinit.

Prima întrebare în acest moment ar fi, de ce doar profesioniștii din sănătate au primit acea notificare prin Casa de Asigurări? Restul oamenilor nu mai contează?

Sunt țări unde acest vaccin este suspendat sau făcut doar la o anumită categorie de vârsta – Olanda, Danemarca, Germania, Estonia, Lituania, Letonia, Luxemburg, Austria, Norvegia, Franța (doar peste 55 de ani), ce să înțelegem de aici? România tocmai a primit undă verde de folosire în continuare. Deci bun pentru unii, rău pentru alții?

Desigur, mai circulă și o ”teorie a conspirației”, legată de prețul foarte scăzut al vaccinului Astra Zeneca, față de Moderna și Pfizer, și că ”cineva” vrea să-l scoată după piață. Nu știm adevărul.

Cert este că fiecare are un liber arbitru și decide singur dacă să facă anumite alegeri sau nu. Știm că fiecare om care s-a vaccinat, a semnat înainte o informare legată de ”orice risc” îl poate avea acel vaccin. Este foarte drept, însă, că nimeni nu vrea să ajungă cobai. Iar Guvernul, prin toți reprezentanții săi, și toți cei care știu adevărul despre această pandemie, ne-au transformat pe toți în niște cobai, în experimente sociale, pe care am ajuns să le urmăm orbește doar pentru că ei sunt ”o autoritate”.

Concluzia este una tristă, se joacă ruleta rusească, de peste un an de zile, cu întreaga planetă. Scapă cine poate.


Citește și:

Distribuie acest articol Oficial Media
Distribuie acest articol Oficial Media
Share