24/01/2021

PRIMĂRIA TÂRGOVIȘTE continuă investițiile în infrastructura urbană

reabilitare urbana

Dezvoltarea durabilă a oraşelor este cel mai important motor al relansării economice și sociale și poate fi realizată doar printr-o abordare integrată, care să urmărească toate dimensiunile sustenabilităţii urbane, precum şi noile tendințe în domeniu.

Planul Integrat de Dezvoltare Urbană a Municipiului Târgoviște a însemnat reabilitarea și modernizarea spațiilor publice, în scopul transformării orașului într-o zonă atractivă din punct de vedere social și economic atât pentru locuitorii și agenții economici care conviețuiesc ori își desfășoară activitatea aici, cât și pentru potențialii locuitori, investitori și turiști.

După încheierea acestor proiecte, Primăria Târgoviște continuă acțiunile de reabilitare a infrastructurii urbane chiar prin mijloace proprii, prin fonduri de la bugetul local. Pe viitor, municipalitatea își dorește implementarea unor Strategii Integrate de Dezvoltare Urbană, care înglobează proiecte de dezvoltare locală pentru domenii ca: renovarea spaţiului urban, locuire, infrastructură, protecţia mediului, dezvoltare economică, incluziune socială.

strada 8 martie1

În acest sens, astăzi a avut loc o vizită de lucru pe strada 8 Martie din Târgoviște, acolo unde s-au finalizat lucrările de reabilitare urbană.

”Strada 8 Martie a făcut obiectul reabilitării pe fonduri de la bugetul local al Municipiului Târgoviște, o stradă care nu a fost prinsă în zona PID-ului; odată cu această stradă au fost asfaltate și alte două intrări către această zonă, suprafața totală de asflatare este în jur de  5000 mp; s-au făcut lucrări de amenajare a trotuarelor, de preluare a apelor pluviale. În prezent zona este total schimbată față de momentul la care am început reabilitarea. Legat de alte investiții care se derulează în această perioadă în oraș: se lucrează în Microraionul IV, pe străzile Udriște Năsturel și Dinu Lipatti, la Clubul pentru pensionari, la Grădinița 9, în Cartierul Matei Voievod. Am publicat în SEAP licitația pentru Priseaca, urmează și alte loturi de străzi; sperăm ca săptămâna viitoare, cel târziu, să fie scos la licitație și pachetul de 5 km de străzi, care vine să completeze programul de reabilitare a infrastructurii”, a declarat primarul orașului, Daniel Cristian Stan.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share