Programul Operațional Capital Uman (PO CU) stabilește prioritățile de investiții, obiectivele specifice și acțiunile asumate de către România în domeniul resurselor umane, continuând astfel investițiile realizate prin Fondul Social European în perioada 2007‐2013 și contribuind, totodată, la atingerea obiectivului general al Acordului de Parteneriat (AP 2014‐2020) ‐ implicit al Fondurilor Europene Structurale și de Investiții din România, şi anume, de a reduce disparităţile de dezvoltare economică şi socială dintre România şi Statele Membre ale UE.
În ultima conferință de presă organizată de Primăria Târgoviste, primarul orașului, Daniel Cristian Stan ne-a informat cu privire la demersurile realizate pentru a accesa fonduri europene prin Programul Operațional Capital Uman. În acest sens există finalizată cererea de finanțare pentru unul din cele două proiecte importante, fiecare în valoare de aproximativ 6 milioane de euro.
”În afara activităților pe zona educației și a asistenței sociale avem și activitatea care susține îmbunătățirea condițiilor de locuit. 90 de locuințe urmează să fie reabilitate prin acest proiect pe fonduri europene, pe Programul Operațional Capital Uman. Pentru prima dată nu se vor face numai reabilitări ale spațiilor comune ci vor fi lucrări care vor viza în primă fază zona I. E Florescu (90 de apartamente), apoi se va intra în cartierul Romlux ( 90 de case), existând fonduri inclusiv pentru clarificarea regimului juridic. Pe ambele proiecte avem undeva la 600 de beneficiari.”
Ca și parteneri implicați în proiectele sociale vor fi Grădinița nr.15, Colegiul Național Constantin Cantacuzino, acolo unde se vor derula activități de tip after school și programul ”A doua șansă”, care ca scop sprijinirea copiilor, tinerilor sau adulţilor în demersurile lor de reintegrare în sistemul de învăţământ, fiind deschis tuturor celor care nu au finalizat diferite nivele de studii.
Tot în cadrul acestor inițiative se vor desăfășura programe ce încurajeză deschiderea unor afaceri și sunt în atenție derularea a 20 de startup-uri în valoare de 25.000 de euro fiecare. Se vor realiza activități care presupun ”ucenicia” în diverse meserii, acolo unde se vor oferi și subvenții pentru 30 de beneficiari în valoare de 620 de lei pe luna, timp de șase luni.
”Toate aceste activități de care discutăm se derulează pe fonduri europene, în cadrul proiectului de care am discutat. Practic, cu acest proiect deschidem seria accesării proiectelor pe fonduri europene la nivelul Municipiului Târgoviște pentru anul 2016, pentru început pe zona de asistență socială, pentru că aici s-au deschis axele, urmând să continuăm pe Programul Operațional 2014-2020”, a concluzionat Daniel Cristian Stan.
ULTIMELE STIRI
Radu Popa: DN 71 este drumul care are mai multe cruci decât semne de circulație
Școală de iarnă la Universitatea Politehnica Timișoara. Transfer de cunoaștere către tinerii cercetători
Arhiepiscopia Târgoviștei: Evenimente eparhiale de bilanț