24/10/2021

Primăria Târgoviște – Încep lucrările de demolare la Stadionul Eugen Popescu

UPDATE, 10 iulie 2019: Astazi au început lucrările de demolare la Stadionul Eugen Popescu din Târgoviște, așa cum a promis săptămâna trecută, edilul orașului.

VEZI GALERIE FOTO de la inceperea lucrărilor de demolare

”Fără să ne ferim de cuvinte mari, cred că astăzi este un moment istoric pentru fotbalul din municipiul Târgoviște, din județul Dâmbovița.  Pentru prima dată în istorie, stadionul municipal „Eugen Popescu” va intra într-un proiect de demolare/reconstrucție/reabilitare care va tranforma în totalitate infrastructura anterioară. Practic, vom avea un stadion nou la Târgoviște! Stadionul va fi echipat cu instalatie de nocturna, tribuna I (care va fi construita pe locatia fostei tribune a II a) va fi complet acoperita, va fi reabilitata integral actuala tribuna I, in general fiind indeplinite toate conditiile pentru disputarea meciurilor de prima liga.” a declarat Daniel Cristian Stan.

Imagini de la conferința de presă, 10 iulie 2019:

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a declarat astazi, într-o conferința de presă, faptul că de mâine se va elibera autorizația de desființare pentru Stadionul Eugen Popescu și vor începe, de săptămâna viitoare, lucrările de demolare a Tribunei a II-a și a peluzei.

”Proiectul va schimba în proporție de 100% stadionul. Tribuna a II-a se va reconstrui integral și va deveni Tribuna I, cu facilități pentru spectatori, presă, VIP. Stadionul va corespune 100% normelor în vigoare.

Sperăm ca investiția să fie gata înainte de finalizarea returului, ca să putem prinde câteva meciuri acasă, pe stadionul Eugen Popescu. Va fi unul din cele mai frumoase stadioane din Liga I, modern, cu nocturnă, cu instalații speciale pentru gazon, vom oferi în curând toate informațiile complete legate de noua investiție.

Stadionul va rămâne în patrimoniul acestui oraș, zeci de ani de acum înante. Va fi o investiție utilă fotbalului târgoviștean, dâmbovițean, o arenă care se va identifica cu evoluția Fotbal Club Chindia, care sper să fie una bună în prima Ligă. Salut decizia Clubului de a juca în prezent la Ploiești, este o alegere mai bună decât pe stadionul de la Mioveni.” a explicat Daniel Cristian Stan.

Detalii in video, minutul 1.52:


Referitor la opiniile celor din PNL Dâmbovița față de reabilitarea stadionului, primarul municipiului Târgoviște a spus că totul este o demagogie politică și că vor reuși să finalizeze stadionul, înainte ca liberalii să adune semnături pentru reabilitarea stadionului.

”Voi arăta în curând, cine minte și cine spune adevărul. Este o demagogie politică. S-au trezit acum, într-o perioadă în care, într-un an și jumătate sunt trei tipuri de alegeri, să vorbească despre absolut orice. Dacă au altă opțiune, să vină să facă un proiect, să depună la Consiliul Local, să identifice sursa de finanțare, și punem în practică ce vor ei să facă. Până atunci, noi am găsit soluția, stadionul va fi schimbat 100% – unul cum puține echipe din România au în momentul de față. Nu vor termina ei strângerea de semnături când vom finaliza noi stadionul.”

Edilul a mai făcut precizări cu privire la anumite ”implicații în zona penală”, pe care liderii liberali le-ar putea avea legate de transportul public din Târgoviște.

”Sunt anumite elemente cu implicații în zona penală, asumate cu semnătură, de către anumiți lideri, documentăm în momentul de față această problemă, iar în viitor vom arăta, cine minte,  de ce nu s-a votat proiectul cu transportul public, pentru că unii sunt băgați în afaceri cu patroni de taxiuri din Târgoviște, lucruri grave pe care opinia trebuie să le afle.”

Detalii in video, minutul 4.14:

Distribuie acest articol Oficial Media
Share