28/10/2020

Primăria Târgoviște și Camera de Comerț și Industrie Dâmbovița au semnat un protocol de colaborare

În cadrul unei conferințe de presă, la Primăria Municipiului Târgoviște s-a semnat un protocol de colaborare cu Camera de Comerț și Industrie Dâmbovița. Semnatarii declară că mediul de afaceri din Dâmbovița se va schimba, va avea parte de promovare, dar se va repoziționa și la un mod responsabil față de comunitate.

”În principal acest protocol vizează interesul comun, și anume îmbunătățirea mediului de afaceri local, promovarea comunității de afaceri din municipiul Târgoviște și atragerea de investiții. Președintele Camerei de Comerț va avea statut de invitat permanent la toate ședințele Consiliului Local Municipal, la ședințele de comisii și va putea să formuleze și să susțină puncte de vedere în legătură cu proiectele care au impact pe ceea ce înseamnă mediul de afaceri.

De asemenea, se va elabora un acord de participare comun la Târgul de Turism al României care va avea loc la jumătatea lunii noiembrie astfel încât să dezvoltăm cât mai mult acest climat de colaborare, să venim cât mai mult în sprijinul comunității locale pentru că investițiile din zona privată reprezintă motorul real al dezvoltării economiei locale și un generator de forță de muncă, de taxe și impozite locale, deci interesul este unul absolut comun. Este un act de normalitate într-o comunitate în care ne dorim cu onestitate interesul general.” a  explicat Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște.

”Rolul Camerei de Comerț este acela de a avea o responsabilitate socială”

La rândul său, noul președinte al Camerei de Comerț și Industrie Dâmbovița, Valentin Calcan, a spus că odată cu noua conducere, această instituție trebuie să repună mediul de afaceri acolo unde îi este locul, să fie apărat și promovat.

”Avem o Lege specială după care funcționăm, și prin această Lege putem să încheiem protocoale cu autoritățile locale astfel încât să ne îndeplinim rolul nostru de a reprezenta mediul de afaceri. Sunt convins că absolut toate companiile și reprezentanții lor au avut și au ușa deschisă aici, la Primăria Târgoviște, dar mai cred că până la urmă rolul Camerei de Comerț este acela de a aduna absolut toate doleanțele mediului de afaceri și de a le prezenta în mod organizat și apoi de a le urmări pentru a putea finaliza cât mai multe dintre ele.

Este primul protocol pe care îl încheiem, dar nu ne oprim aici, încercăm să încheiem protocoale și cu alte autorități și instituții publice, totul pentru antreprenorul dâmbovițean, pentru companiile dâmbovițene și investitori. Pentru că acesta este rolul nostru, să ne promovăm afacerile și să putem avea un dialog absolut corect și onest cu autoritățile locale. De ce cu Primăria Târgoviște primul protocol? Pentru că eu cred în rolul Camerei de Comerț, acela de a avea o responsabilitate socială. Cred că fiecare companie, fie că vorbim de multinaționale sau de microintreprinderi,  trebuie să se îndrepte către comunitate. Fiecare firmă își trage seva din comunitatea locală – infrastructura, forța de muncă.

Târgoviște reprezintă principalul pol de afaceri din județ, fie că vorbim de industrie sau turism. Sper să fie un model și pentru celelalte localități și autorități locale, pentru că vrem să încheiem cât mai multe astfel de parteneriate aici, în Dâmbovița, dar și cu celelalte Camere de Comerț din alte județele învecinate. Cu toate acestea, aș prefera ca firmele să-și găsească parteneri aici, la nivel de județ, să putem să cumpărăm produse de aici, din Dâmbovița, și mai apoi din alte județe sau alte locuri. Trebuie să facem promovare, să ne cunoaștem între noi, să aducem la aceeași masă cât mai mulți investitori, cât mai mulți oameni de afaceri, totul împreună cu autoritățile. Dacă vrem să avem oameni pregătiți, trebuie să fim onești, să asigurăm câștiguri salariale, pentru a avea o forță de muncă în regulă, pentru a evita ca oamenii să plece la muncă în străinătate”, a concluzionat președintele Camerei de Comerț și Industrie Dâmbovița, Valentin Calcan.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share