10/04/2020

PRIMĂRIA TĂRGOVIȘTE: Transport electric în valoare de 20 de milioane de euro

În această dimineață la Primăria Târgoviște a avut loc o conferință de presă susținută de primarul orașului, Daniel Cristian Stan care ne-a informat cu privire la investițiile pe fonduri europene derulate de municipalitate în anul 2017. 

Proiectul adus în atenție se referă la transportul public in comun și modernizarea lui la nivelul Municipiului Tărgoviște, un proiect finanțat cu fonduri nerambursabile pe Axa 4, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-202o. Perioada de depunere a proiectelor este martie-noiembrie 2017 iar edilul speră ca undeva la jumătatea verii să fie finalizate componentele de infrastructură ale investiției.

Valoarea totală a obiectivului va fi de 20 de milioane de euro  și face parte din programul pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon pe care Uniunea Europeană dorește să-l implementeze la nivelul țărilor membre.

Astfel, infrastructura de transport electric la nivelul municipiului se va îmbunătăți, se vor achiziționa vehicule ecologie, se vor realiza trei stații de capăt și un depou care se va situa pe Calea Ialomiței, nr.5 (lângă Complexul Turistic de Natație), ne-a informat primarul Cristian Stan.

 

Complexul Turistic de Natație va fi locul de unde vor fi încărcate autobuzele electrice. Vom avea 12 stații de încărcare a autobuzelor electrice la nivelul Municipiului Târgovişte. Este vorba de încărcare normală în aproximativ 7-8 ore și o stație de încărcare rapidă, în caz de urgenţă, autobuzele se vor încărca într-o oră, maxim două.

Stațiile de capăt vor avea carduri, sală de aşteptare, locuri de parcare pentru mașini și pentru biciclete și facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi.

Alte stații de capăt: stația unde este AITT-ul în momentul de față şi altă stație la Combinatul de oțeluri speciale.

Am încercat prin aceste stații de capăt, practic, să preluăm afluxul de călători din afara Municipiului Târgovişte, urmând ca prin cadrul acestui proiect, transportul în cadrul Municipiului Târgovişte să fie transport electric în proporție de 85% în prima etapă.

Ca și material vom avea 24 de autobuze electrice.” a declarat Cristian Stan.

De asemenea se vor reabilita înca 6 kilometri de drumuri publice ( coridoarele deservite de transportul public), iar aici vor intra Bulevardul Carol, strada Gării, Mircea cel Bătrăn, Nicolae Radian, locotenent Stancu Ion, șoseaua Mihai Bravu și pasajul rutier pe DN72 peste calea ferată.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share