Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Primarii de muncipii vor rectificare bugetară de urgență și amânarea impozitelor și taxelor locale

Primarii de municipii, constituiți în ASOCIAȚIA MUNICIPIILOR DIN ROMÂNIA, solicită emiterea în regim de urgență a actelor normative care să asigure autorităților publice locale instrumentele și resursele necesare:

1. Efectuarea rectificării bugetare și alocarea de fonduri în regim de urgență municipiilor și orașelor, avand în vedere că suspendarea/încetarea activității unor agenți economici va duce la diminuarea drastică, începând cu această lună, a alimentării cu sume provenite din impozitul pe venit (IV) la nivelul tuturor unităților administrativ teritoriale, iar amânarea plății impozitelor și taxelor locale până la data de 30 iunie, măsură benefică pentru populație, afectează substanțial bugetele locale.

 

2.Reglementarea posibilității ca APL să efectueze achiziţii directe de bunuri, servicii și lucrări necesare combaterii epidemiei COVID-19, pe perioada stării de urgenţă, fără aplicarea legislaţiei în domeniul achiziţiilor publice/sectoriale.

3. Revizuirea prevederilor art.6 alin. 1 din OM nr. 4/2020, în sensul responsabilizării asociațiilor de proprietari în ducerea la îndeplinire a acestei obligații, cu sprijinul autorităților publice locale

Distribuie acest articol Oficial Media
Share