25/09/2021

Primarii de municipii din Regiunea Sud-Muntenia se vor intalni maine la Targoviste

robert-negoita-amr-1

Mâine, 20 septembrie 2016, la Primăria Târgoviște, va avea loc ÎNTÂLNIREA  PRIMARILOR DE MUNICIPII DIN REGIUNEA SUD -MUNTENIA,  la care au confirmat prezența reprezentanți ai municipiilor din județele Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman.

La întâlnire, unde va participa și domnul Robert Negoiță, președintele AMR România, se vor discuta, printre alte subiecte importante, propuneri pentru organizarea Sucursalei AMR, priorități legislative ale AMR, catalogul surselor de finanțare din programe europene, probleme întâmpinate la lansarea sau la implementarea ghidurilor de finanțare, propuneri de modificare a ghidurilor,  etc.

La finalul întâlnirii, începând cu ora 14.15, va avea loc o conferinţă de presă, informeaza Primaria Targoviste.

Date suplimentare 

Asociaţia Municipiilor din România (AMR), a fost înfiinţată în anul 1990 sub numele de Federaţia Municipiilor din România (FMR) de către 30 de membri asociaţi fondatori şi a funcţionat de la început ca o organizaţie pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale.
În conformitate cu prevederile Ordonanţei nr. 26/2000 privind asociaţiile şi fundaţiile, FMR a devenit Asociaţia Municipiilor din România (AMR), titulatură adoptată în cadrul Adunării Generale din 11 mai 2001. Tot din anul 2001, AMR a devenit membru fondator al Federaţiei Autorităţilor Locale din România (FALR).

AMR include în prezent 103 municipii (toate municipiile), precum şi cele 6 sectoare ale Municipiului Bucureşti rezultând un total de 109 membri.
AMR este persoană juridică de drept privat, fără scop patrimonial, neguvernamentală şi apolitică, constituită în vederea promovării şi protejării intereselor comune ale autorităţilor administraţiei publice locale (APL), pentru soluţionarea şi gestionarea nevoilor publice în numele şi pentru interesul colectivităţilor locale.

Misiune

  • Să reprezinte interesele membrilor pe plan intern şi internaţional;
  • Să stimuleze şi să sprijine iniţiativele şi acţiunile municipiilor;
  • Să furnizeze servicii profesioniste membrilor asociaţiei;
  • Să susţină eforturile membrilor în demersul general de integrare a României în Uniunea Europeană.

AMR este reprezentată în Comitetul Regiunilor (CoR), Consiliul European al Municipalităţilor şi Regiunilor (CEMR) şi Congresul Puterilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei (CPLRE).
AMR este membră a Cités Unies din Franţa (CUF), Asociaţiei Internaţionale a Primarilor Francofoni (AIMF), Asociaţiei Municipiilor şi Comunităţilor din Ucraina (AUC), Asociaţiei Oraşelor şi Regiunilor Europene pentru Cultură „Les rencontres” şi a Asociaţiei Agenţiilor pentru Democraţie Locală (ALDA).

Distribuie acest articol Oficial Media
Share