25/01/2021

Primele 10.000 de doze de vaccinuri au ajuns la CANTACUZINO

Primele 10.000 de doze de vaccinuri împotriva COVID-19 au ajuns la Institutul
„Cantacuzino”

Astăzi, 26 decembrie, primele 10.000 de doze de vaccinuri împotriva COVID-19 au ajuns la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. La evenimentul organizat la Institutul „Cantacuzino” au participat:
– Florin Cîțu, Prim-Ministru al României;
– Nicolae Ciucă, Ministrul Apărării Naționale;
– Vlad Voiculescu, Ministrul Sănătății;
– Raed Arafat, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Administrației și Internelor;
– Andrei Baciu, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Sănătății;
– Florin Oancea, Comandant (Director general) al Institutului Național de Cercetare
Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”
– Valeriu Gheorghiță, Președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților
privind Vaccinarea Împotriva COVID-19.
Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România – autoritatea națională cu competență în domeniul medicamentului de uz uman. Ca urmare a primirii autorizației din partea ANMDMR, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” poate desfășura, în calitate de distribuitor angro, operațiuni de deținere, custodie și livrare pentru medicamente cărora li se aplică criterii suplimentare de tipul:
– produse în acord cu art. 806 din legea 95/2006 republicată: medicamente imunologice; – produse cu distribuție în “lanțul rece” (care necesită manipulare la temperaturi scăzute).

 

”Este o onoare pentru mine să mă aflu astăzi aici în calitate de coordonator al campaniei de vaccinare împotriva COVID- 19 în România. Este ziua în care primim prima tranșă de vaccinuri împotriva COVID-19, o tranșă simbolică de aproximativ 10.000 doze care va ajunge mâine dimineață la Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare Medico-Militară “Cantacuzino”. Această tranșă va fi imediat folosită pentru personalul medico-sanitar din primele 10 unități medicale din linia 1 implicate în lupta împotriva pandemiei COVID-19.

Mă bucur să constat că există atât interes pe tema vaccinării împotriva COVID-19, mă bucur că există dezbatere publică legată de acest subiect. Aceste lucruri ne obligă și ne motivează să asigurăm o demarare a campaniei de vaccinare în condiții cât se poate de sigure. Vă pot spune că demersul de vaccinare împotriva COVID-19 în România este sincronizat și armonizat cu ceea ce se întâmplă în toate statele membre ale Uniunii Europene.Vreau să mulțumesc, cu această ocazie, tuturor reprezentanților instituțiilor angrenate în organizarea campaniei de vaccinare, vreau să le mulțumesc tuturor colegilor experti implicați în organizarea și derularea campaniei de vaccinare” a ținut să transmită col. Valeriu Gheorghiță.

 

 

 

 

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share