01/11/2020

Primele contracte din țară pentru finanțarea microîntreprinderilor în cadrul apelului 2 de proiecte al POR – PI 2.1.A, în Regiunea Vest

Primele zece contracte de finanțare în cadrul apelului 2 de proiecte pentru Prioritatea de Investiții 2.1.A – Microîntreprinderi a Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020 au fost semnate astăzi, 18 februarie 2020, la Timișoara, la sediul Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest.

Valoarea totală a celor zece proiecte este de 11,88 milioane lei, valoarea finanțării nerambursabile fiind de aproape 8 milioane de lei. Sunt primele contracte de finanțare care se semnează în cadrul apelului 2 de proiecte în Regiunea Vest și totodată primele astfel de proiecte contractate la nivel național pe acest apel.

Cele zece firme vor beneficia de fonduri europene pentru a-și dezvolta activitatea și pentru creșterea competitivității, prin achiziția de noi utilaje și echipamente moderne și crearea de noi locuri de muncă. Astfel, proiectele contractate astăzi sunt:

 

  • „Achiziție de utilaje la Adi Agrosal & Company S.R.L.”;
  • „Creșterea competitivității companiei Arhigest S.R.L. prin achiziționarea de echipamente și software de arhitectură”;
  • „Achiziție de utilaje la SC Depeco-Design SRL”;
  • „Achiziție utilaje pentru repararea motoarelor la SC Deztm SRL”;
  • „Îmbunătățirea competitivității Eiffel Praxis SRL prin achiziția de echipamente performante pentru laborator de tehnică dentară”;
  • „Dezvoltarea societatii Granuplast Direct SRL prin achizitia de echipamente noi si performante”;
  • „Creșterea competitivității firmei Steel Conect prin achiziția de echipamente pentru producția de cilindri hidraulici”;
  • „Îmbunătățirea competitivității economice a Symph Electronics prin modernizare dotare tehnică și completare echipă”;
  • „Dotarea și echiparea cu utilaje pentru producție, Utilaj Technology SRL”;
  • „Dezvoltarea “Xtratecro” SRL prin achiziții de utilaje / echipamente moderne”.

Regiunea Vest a beneficiat de o alocare financiară inițială de 10,77 milioane euro în cadrul apelului 2 de proiecte pentru Prioritatea de Investiții 2.1.A – Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri – Microîntreprinderi. Ulterior, ca urmare a demersurilor realizate de ADR Vest, au fost transferate integral fondurile de pe PI 2.1.B – Incubatoare de Afaceri pe PI 2.1.A – Microîntreprinderi, alocarea financiară actuală fiind de 24,62 milioane euro.

Trebuie menționat că ADR Vest realizează în continuare noi demersuri pentru suplimentarea alocării aferente PI 2.1.A – Microîntreprinderi, apelul 2, în vederea contractării tuturor proiectelor pe care le avem și care obțin în urma evaluării punctajul minim stabilit prin ghidul solicitantului.

Valoarea proiectelor contractate și a celor aflate în proces de evaluare și selecție (276 proiecte, 42,69 milioane lei) reprezintă 173,4% din alocarea financiară actuală.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share