24/10/2020

PRO ROMÂNIA și APELUL CĂTRE TOATE PARTIDELE POLITICE

 

Liderii PRO ROMÂNIA fac un apel către toate partidele politice pentru a asista orice acțiuni electorală, politică.

Este o decizie justă, pe care am împartășit-o cu toții în urma întânirii pe care am avut-o în cadrul biroului executiv. Prioritatea zero este acum sănătatatea concetățenilor noștri, aplicarea celor zece măsuri pe care le facem publice, prin intermediul, dumneavoastră, a celor din mass-media.

Avem nevoie de un guvern care să gestioneze situația de urgență prin care trece țara noastră și întreaga lume. Avem nevoie de solidaritate, este nevoie de calm, cetățenii trebuie să urmeze toate indicațiile autorităților locale și naționale. Este nevoie de responsabilitate, trebuie să procesăm informațiile primite către populație și fac un apel către toți colegii din Valea Jiului și din județul Hunedoara să fim la dispoziția cetățenilor cu informații utile” a ținut să transmită deputatul Sorin Marica.

Liderii PRO România  atenţia că orice acţiune politică stradală reprezintă un risc pentru cetăţeni. În acest sens, solicită tuturor partidelor politice să renunţe inclusiv la distribuirea de materiale informative în format print.

Victor Ponta crede că România nu este pregătită la nivel administrativ pentru a face faţă corect şi eficient epidemiei de coronavirus şi a acuzat guvernul că a tratat superficial până acum efectul  crizei.

„DSP nu are telefonişti. Şi până acum, aşteptai până să vină SMURD. Cei din SMURD nu au echipament de protecţie. Nu suntem pregătiţi, eu nu spun lucrul ăsta ca o critică. Am 10 măsuri, pe baza a ce spun oamenii din sistem, din administraţie. Trebuie să trecem de stadiul de negare. Două-trei săptămâni, lumea în România zicea „nu se întâmplă, domne, nimic, hai să facem alegeri”. M-am uitat înainte să urc în studio, erau 3900 şi ceva de morţi, acum sunt peste 4000, la nivel mondial”, a declarat fostul prim ministru.

„Suntem nebuni, noi am interzis meciurile, dar vrem să facem alegeri şi campanie electorală!?. Să ne strângem mâinile, să ne strângem la vot într-o sală, să plimbăm foile”, a mai subliniat Victor  Ponta.

Biroul Executiv (BEx) al PRO România a decis să solicite partidelor politice, prim-ministrului și președintelui, adoptarea unui set de măsuri pentru combaterea efectelor epidemiei de coronavirus:

  1. Este absolut necesar să avem un guvern cu drepturi depline – care să aibă ca mandat combaterea și limitarea efectelor acestei crize. România are nevoie de un guvern întreg la muncă.
  2. Toate măsurile de limitare a drepturilor fundamentale sunt necesare, dar potrivit art. 53 din Constituție, se realizează DOAR prin lege
  3. Școlile să-și suspende cursurile până la finalul lunii martie. Nu este normal să-i trimitem la școală cu gândul că se întorc bolnavi și stăm cu frică
  4. Să stabilim regimul legal prin care unul dintre părinți are dreptul să stea acasă – prin OUG sau prin proiect de lege
  5. Strategie pentru transportul în comun – va fi imposibil să combatem epidemia când avem sute de mii de bucureșteni înghesuiți în metrouri și alte mijloace de transport în comun. Cerem Guvernului și autorităților locale să vină cu propuneri de limitare drastică a transportului comun pentru această perioadă.
  6. Adoptarea rapidă a unei legi cu facilități fiscale pentru domeniile afectate (turism, export import, transporturi internaționale) – Guvernul trebuie să sprijine companiile din aceste domenii
  7. Telemunca – pentru domeniile în care se poate aplica, în sensul limitării deplasărilor angajaților
  8. Interzicerea exportului de medicamente – este vorba despre sănătatea românilor și nu ne permitem să mai exportăm medicamente
  9. Cerem Guvernului să aloce buget suplimentar pentru ministerul sănătății – aplicând astfel recomandarea CE – toate cheltuielile pe sănătate vor fi deduse din calculele pentru deficit
  10. Proiect de lege pentru amânarea alegerilor locale și organizarea acestora odată cu parlamentarele în luna septembrie. Sănătatea și economia sunt mai importante.

 

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share