01/11/2020

Forța de muncă în zona de vest este deficitară, și o mare problemă

Se pare că zona de vest a țării are problema în găsirea forței de muncă, mai ales celei calificate, care este cea mai deficitară.

Camera de Comerț, Industrie și Agrigultură Timiș, este mereu în căutarea de soluții, lansând continuu diferite proiecte, la care sunt invitați specialiști ai diferitelor domenii de activitate, având ca scop unic căutarea de soluții la problema forței de muncă. Peste 50 de specialiști din domenii diferite, din județele Timiș și Arad, au luat parte la conferința de lansare a proiectului „Resurse umane competitive pentru adaptarea la SNCDI in Regiunea Vest”.

În linii mari proiectul a fost prezentat de către Daiana Buzatu, manager de proiect de la CCIAT. care a spus că vor fi selectate firmele ce vor avea parte de cei peste 300 de lucrători ce vor fi calificați.

De asemenea și Pavel Kasai, inspectorul-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă,  a făcut o scurtă prezentare a situației migrații forței de muncă, arătând și dezechilibrele de pe piața forței de muncă .

Distribuie acest articol Oficial Media
Share