17/09/2021

Prof. univ. dr. Dumitru Constantin-Dulcan, invitat la Timișoara

12026568_480070492173873_1140102274_n

Clubul Rotary din Timişoara, l-a avut ca invitat, în cadrul Lunii vocaţionale, pe prof. univ. dr. Dumitru Constantin-Dulcan, specialist în neurologie şi în psihiatrie.
Acesta a ţinut în Sala Senatului a Universităţii Politehnica Timişoara, vineri 18 septembrie, conferinţa cu tema „Puterea minţii –nevoia de o nouă spiritualitate (gândire)”.

Pentru Dulcan, Timişoara este un oraş cultural, este poarta prin care cultura occidentală a pătruns în România, inclusiv Revoluţia din Decembrie 1989 – noile vremuri, să zicem aşa – a început tot în Timişoara.

„Nu vin prima oară aici. Eu am susţinut cursuri de medicină orientală la Universitatea de Medicină, am ţinut aici şi conferinţe şi lansări de carte. Mulţi mă cunosc şi am fost invitat de Clubul Rotary să ţin această conferinţă despre spiritualitate şi despre puterea minţii.”

El spune că e nevoie de o nouă spiritualitate şi moralitate. Este nevoie să renunţăm la violenţă, la agresivitate şi la răutate, altfel nu avem şansa de a supravieţui. Nu este doar o constatare a mea. Am discutat şi cu oameni de cultură, politicieni şi medici din America şi toţi sunt de acord că trebuie să atenţionăm omenirea că o aşteaptă ori o pace eternă, ori un război nimicitor.
Chiar și această migraţie musulmană este periculoasă pentru Europa creştină, fiindcă de aici s-ar putea naşte un război al religiilor, dar să sperăm că nu se va întâmpla aşa. Aceşti oameni care migrează din Orientul Mijlociu vreau să cred că au nevoie de ajutor, de hrană şi de linişte şi că nu vin cu alte scopuri.

România are toate șansele va fi centrul creştinismului, și nou Ierusalim, dar privind în jurul tău și când vezi atâta răutate care te înconjoară şi un comportament mai grosier ca înainte de 1989, îţi vine să crezi că e greu ca aici să se producă asemenea transformări încât ţara noastră să devină un exemplu de conduită morală, de cultură, de bună cuviinţă şi de progres economic.
Stejărel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share