13/06/2021

PROGNOZA METEO 15 martie. Vreme mai rece decât în mod normal pentru această perioadă

vreme rece

Marţi, 15 martie, vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit la mijlocul lunii martie, cu valori termice preponderent negative la prima oră şi brumă, local în nord, centru, est şi sud-est şi pe spaţii mici în rest.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 şi 10 grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării. Trecător vor fi precipitaţii slabe: ninsori, pe arii relativ extinse la munte, precipitaţii mixte, local în zona subcarpatică şi în regiunile nordice şi mai ales ploi, local în vest şi pe spaţii restrânse în rest, scrie realitatea.net

În Bucureşti, dimineaţa, la periferia oraşului vor fi condiţii de brumă. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade. Pe parcursul zilei, trecător, este posibil să cadă câţiva stropi de ploaie. Maxima va fi de 6…8 grade

La munte, vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit la mijlocul lunii martie. La amiază va fi -1 grad la Păltiniş, 1 grad la Preadeal, -2 grade la Semenic si la Sinaia, -1 grad la Arieşeni şi -6 grade la Vf. Toaca din masivul Ceahlău. Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ninge, în general slab cantitativ. Vântul va sufla slab şi moderat.

În regiunile intracarpatice, cu totul altă vreme faţă de luni: fără soare, local cu precipitaţii slabe, mixte în Maramureş, nordul Crişanei şi al Transilvaniei şi ploi în restul regiunilor, cu ninsori la munte şi cu maxime mai mici: sub 10 grade până la 4-5 grade în depresiunile din estul Transilvaniei.

În sud, foarte puţin soare şi precipitaţii slabe mixte local în zona subcarpatică şi izolat ploi slabe în restul zonei. Maxime sub mediile multianuale, de la 6 grade la Buzău, Ploieşti şi Pitesti pâna la cel mult 10 grade la Giurgiu si Drobeta Turnu Severin.

În Dobrogea, vreme închisă cu ploi slabe răzleţe şi rece, cu doar 6 grade maximele la Tulcea si Constanta. În Moldova, ploaie, lapoviţă şi ninsoare în partea de nord şi ploi răzleţe în restul regiunii, fără însă să se acumuleze cantităţi însemnate de apă. Rece şi aici, de fapt cea mai rece dintre regiunile ţării: 4 grade maxima la Suceava, 5 la Iaşi şi  Bacău, 6 la Galaţi.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni, o informare meteo de vreme rea valabilă pentru toată ţara.
In intervalul 15 martie, ora 06:00 – 18 martie, ora 06:00, valorile termice vor fi în scădere, iar vremea va deveni mai rece decât în mod obişnuit la această dată.

Pe parcursul nopţilor se vor înregistra temperaturi predominant negative şi se va produce brumă în cea mai mare parte a teritoriului, dar îndeosebi în nordul, centrul şi estul ţării şi în zonele deluroase din sud.

În cursul zilei de marţi, 15 martie, vor fi precipitaţii slabe, mixte în regiunile nordice, iar la munte va ninge

VREMEA PE 2 ZILE

Miercuri dimineaţă valorile termice vor fi negative în cea mai mare parte a ţării şi local va fi brumă, iar la amiază temperatura va fi între 4 grade la Suceava şi 13 grade în Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei în sud, est şi sud-vest, unde trecător şi pe spaţii restrânse vor cădea precipitaţii slabe, ninsori la munte şi predominant ploi în rest. Vântul va avea unele intensificări în sudul şi sud-vestul ţării, precum şi pe crestele montane.

În Capitală, -2…0 grade dimineaţa şi brumă în zona preorăşenească şi 7-8 grade la amiază. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul zilei.

Joi vremea va fi predominant frumoasă, iar valorile termice vor marca o creştere în sudul şi estul ţării ajungind astfel în apropierea celor normale pentru această perioadă în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 grade la Miercurea Ciuc şi 14 grade la Drobeta. Totuşi, dimineaţa, fiindcă mai sunt valori termice negative, local se va mai semnala brumă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile nord-estice.

În Bucureşti, vremea va fi predominant frumoasă şi se va încălzi, astfel că maxima zilei va fi de 12-13 grade.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share