04/12/2020

Prognoza meteo 19 septembrie – Temperaturile scad simțitor în toate regiunile țării

Prognoza meteo 19 septembrie. Meteorologii anunță temperaturi sub valorile normale pentru această perioadă și ploi pe arii extinse. Valorile termice minime ajung în unele regiuni aproape de -4 garde. Află cum va fi vremea în București.

Prognoza meteo pentru ziua de joi aduce vești proaste! România se va confrunta cu ploi și temperaturi minime de până la -4 garde.

Muntii Cernei/ Foto credit: Popescu Daniel

Prognoza 19 septembrie 2019. Meteorologii avertizează: temperaturile scad simțitor în toate regiunile țării. Potrivit vremea.ro, în nordul teritoriului vremea se va ameliora ca aspect, însă în sud va fi o veritabilă zi de toamnă și va ploua pe spații relativ extinse, deși cantitățile de apa estimate de Vremea.ro a se înregistra nu vor fi semnificative. Ca urmare a înseninării din noaptea de miercuri spre joi în nordul țării, local în depresiunile din estul Transilvaniei și izolat în vestul Transilvaniei, Maramureș și nordul Moldovei temperaturile minime vor cocheta cu pragul înghețului, în depresiunile Giurgeu și Ciuc fiind așteptate minime de -4…-2 grade Celsius.Vântul va sufla slab până la moderat în cea mai mare parte a țării, cel mult moderat în estul Dobrogei.

Prognoza meteo joi, 19 septembrie anunță temperaturi până spre 13-18 grade în Transilvania și Maramureș, 15-20 de grade în Banat și Crișana, 12-17 grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea și 14-19 grade în Moldova, cu cele mai ridicate valori așteptate a se înregistra în sudul regiunii.

Vremea în București 19 septembrie. Temperturile scad simțitor în Capitală. În comparație cu ziua de miercuri, temperaturile maxime scad cu 7 grade și ajung în jurul valorii de 20 de grade. Minima nopții se menține aproape de 10 garde. Vântul va sufla ușor, iar șansele de precipitații sunt scăzute.

ANM, vremea săptămâna 16.09.2019 – 23.09.2019

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestui interval în jumătatea nordică a teritoriului, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale ale perioadei.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în nordul țării și în general deficitar în regiunile extracarpatice, mai ales în zonele sudvestice. În rest cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale ale perioadei.

a1.ro

Distribuie acest articol Oficial Media
Share