23/09/2021

Prognoza meteo la inceput de saptamana

vremea2

Luni, temperatura este in crestere, îndeosebi în regiunile sudice. Astfel, temperaturile maxime se vor situa între 7 grade la Suceava si 18 grade la Giurgiu. Pe parcursul zilei, cerul va prezenta înnorãri în vestul, centrul si nordul tarii, unde local va ploua.

La munte, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. În restul teritoriului, cerul va fi variabil si doar izolat va ploua slab. Vântul va avea intensificãri în cea mai mare parte a tarii, iar în zona montanã înaltã va sufla tare. Dimineata, local în centrul, sudul si estul teritoriului se va produce brumã. Vremea se va încãlzi în Bucureşti.

Dimineata, 0-1 grade, mai putin in zona preoreseneasca, unde sunt conditii de bruma si 16-17 grade la amiaza. Cerul va fi variabil, iar vântul va fi moderat, cu unele intensificãri.

Marţi, se răceşte in regiunile vestice, sudice si sud-estice, iar la nivelul întregii tãri se vor situa în jurul mediilor climatologice specifice acestei perioade. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 grade la Miercurea Ciuc si 15 grade la Calarasi. Înnorãrile se vor accentua treptat, începând din sud-vestul tãrii si va ploua în vest, sud si centru si doar pe arii restrânse în celelalte regiuni.

La munte, mai ales la altitudini mari, precipitaþiile vor fi si sub formã de lapovita si ninsoare. În Banat si în nordul Olteniei se pot aduna cantitati mai importante de apã. Vântul va avea intensificãri în zona montanã si în cea de sud-est. Dimineata, local în jumãtatea nordicã a teritoriului si izolat în rest, se va produce brumã.

În Bucureşti, marţi, valorile termice vor fi apropiate de cele normale la aceastã datã: dimineata 3-5 grade si la amiaza in jur de 13 grade. Cerul, variabil la începutul zilei, se va înnora treptat, iar dupã-amiaza trecãtor va ploua. Vântul va sufla slab si moderat.

Miercuri, vremea va fi în general închisã şi mai rece decât în mod obişnuit la aceastã datã, mai ales în regiunile sudice. Temperaturile maxime, în scãdere îndeosebi în regiunile extracarpatice, se vor situa între 5-6 grade in depresiunile transilvane dar si in regiunile extracarpatice (Craiova, Pitesti, Buzau, Suceava 6) şi 11- 12 grade in Maramures.

Temporar va ploua in cea mai mare parte a ţãrii. La munte vor predomina ninsorile. Pe arii restrânse se vor cumula cantitãţi mai însemnate de apã. Vântul va prezenta intensificãri la munte, în jumãtatea de sud a ţãrii şi doar izolat şi trecãtor în celelalte regiuni.

Miercuri, în Bucureşti, vremea va fi în general închisã şi se va rãci. Dimineata, 2-4 grade si maxima zilei doar 6-7 grade. Temporar va ploua, iar vântul va avea intensificãri mai ales dupã-amiaza.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share