31/10/2020

PROGNOZA meteo pentru urmatoarele doua zile

meteo

Astazi in Bucureşti, cerul va fi temporar noros, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse, astfel că termometrele vor indica la amiază în jur de 15 grade.

Procesul de încălzire a vremii continuă şi la munte. În zona Carpaţilor Occidentali vor fi înnorări accentuate, astfel că peste zi va ploua, iar izolat cantităţile de apă vor depăşi 10…15 l/mp. În restul zonei montane înnorările vor fi temporare şi ploile se vor semnala pe arii restrânse. Pe creste precipitaţiile vor mai fi şi sub formă de lapoviţã şi ninsoare, iar vântul va avea unele intensificări. Termometrele vor indica la amiază 5 grade în Păltiniş, 6 la Predeal, 4 la Semenic, tot la grade şi la Sinaia, 6 la Arieşeni şi zero sus pe Ceahlău.

În regiunile intracarpatice norii sunt prezenţi aproape toată ziua şi plouă. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 10…15 l/mp, mai ales la munte. Cu toate acestea este cald: 16 grade la amiază în Arad, Oradea şi Timişoara, 12 grade la Cluj Napoca şi Baia Mare, 13 la Sibiu şi 10 la Miercurea Ciuc.

În sud cer temporar noros şi local ploi în Oltenia şi izolat în Muntenia. Cald şi aici, maxime între 14 şi 16 grade. Vremea se încălzeşte uşor şi în Dobrogea. Termometrele vor indica  16 grade la Tulcea şi 14 grade la Constanta. Cerul va fi temporar noros şi izolat este posibil să plouă.

În Moldova cer temporar noros, izolat ploi slabe, dar şi soare.  Maximele cresc uşor, astfel că vor fi 13 grade la Suceava, 15 în Iaşi şi Bacău şi 16 la Focşani.

VREMEA PE DOUA ZILE

Miercuri avem parte de vreme caldă pentru sfârşit de martie, cu maxime ce trec de 15 grade în aproape toată ţara şi ajung la 21…22 în Câmpia Română, Excepţie fac doar depresiunilor intramontane unde vor fi 13…14 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile nordice, unde local va ploua slab. Vântul va avea intensificări pe crestele montane, iar în zonele joase, pe arii restrânse va fi ceaţă.

Bucureştenii au parte miercuri de o zi caldă, cu 4…5 grade în zori şi în jur de 20 de grade la amiază. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla cel mult moderat.

Joi, vreme foarte caldă în toată ţara, cu maxime cuprinse între 16 grade în depresiuni şi 25 de grade în Lunca Dunării. În vest, nord şi centru local se vor semnala averse slabe şi, posibil, descărcări electrice. În restul teritoriului cerul va fi variabil şi cu totul izolat şi trecător va ploua slab. Vântul va avea intensificări pe crestele montane şi din când în când în regiunile intracarpatice. Dimineaţa, izolat, se va aşterne ceaţa

În Bucureşti, joi va fi şi mai cald. Ziua începe cu aproximativ 7 grade, iar la amiază, în condiţii de cer variabil, mercurul din termometre urcă până la 23..24 de grade, scrie realitatea.net

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share