19/05/2021

Prognoza meteo pentru urmatoarele zile in toata tara

romapZiua de astazi, aduce vreme rece, chiar deosebit de rece in sudul si estul tarii. Tot in sud si in est ar putea sa fie burnita sau sa fulguiasca izolat, iar maximele termice se vor situa intre -4 si 6 grade.

In Dobrogea si in Baragan gasim atmosfera inchisa si conditii reduse de precipitatii. Vantul va avea unele porniri la malul marii, iar temperaturile, mai potrivite pentru luna de iarna, nu vor depasi valoarea de 2 grade.

In Moldova sudica si in nordul Munteniei cerul ramane acoperit de noriintreaga zi si nu este exclus sa fulguiasca. Va fi foarte rece pentru acest moment al anului: maximele se vor opri la zero grade Celsius.

Cea mai scazuta temperatura: -10 grade Celsius, la Miercurea Ciuc si Toplita

In jumatatea nordica a Moldovei va fi mai frig decat in celelalte regiuni. Pe aici maximele vor fi exclusiv negative si vor fi conditii de ninsoare slaba, indeosebi la munte.

In nordul Transilvaniei si in Maramures, gasim vreme mai buna dupa ce se risipeste ceata matinala. Temperaturile vor ajunge la 5-6 grade, vor fi si momente cu soare din cant in cand, iar vantul nu isi va face simtita prezenta.

Si in vestul tarii este ceata la inceputul zilei si pana la ora 10 este cod galben pentru zonele joase din judetele Bihor si Arad. Catre pranz se va arata timid si soarele, iar termometrele vor indica cel mult 6 grade.

In tinuturile centrale este foarte frig la aceasta ora, mai ales in depresiuni. Mai tarziu apare soarele, atmosfera se mai dezmorteste si maximele urca pana la 4…5 grade pe partea vestica. La munte e posibil sa ninga slab.

In sud-vestul tarii, vremea va fi inchisa si doar in zonele inalte pot sa vina cateva ninsori slabe. Maximele termice vor fi in scadere usoara.

In sudul tarii gasim atmosfera mohorata si conditii foarte reduse de precipitatii. Izolat, ar putea sa fie burnita sau sa fulguiasca.Temperaturile lasa mult de dorit si vom avea maxime de 1-2 grade Celsius.

Si in Bucuresti vom avea vreme neobisnuit de rece pentru acest moment al anului. Maxima prognozata este de 1 grade; cerul ramane acoperit de nori si nu sunt semne de precipitatii. Maine dimineata se vor inregistra -3 grade, iar presiunea va continua sa scada usor.

La munte, vremea va fi rece insa pot fi si cateva momente insorite. In Carpatii Meridionali si in Carpatii Orientali vor fi cateva fulguieli trecatoare, iar vantul va sufla cel mult moderat in toate masivele. Pe vai si in depresiuni, dimineata si noaptea, poate sa apara ceata, iar temperaturile maxime vor fi negative in majoritatea statiunilor.

Prognoza meteo pentru urmatoarele zile:

Joi, va fulgui in zonele mai inalte din Muntenia, Moldova si Oltenia, iar noaptea va fi lapovita si polei in Banat. Vineri, va fi lapovita in sud si in est unde se poate produce polei, iar sambata vor fi precipitatii mixte in sud, in sud-est si la munte. Tendinta va fi de incalzire, dar vremea se va pastra rece pentru aceasta data.

Cea mai scazuta temperatura din tara, – 10 grade Celsius, la Miercurea Ciuc si Toplita

Cea mai scazuta temperatura din tara, minus 10 grade Celsius, s-a inregistrat, miercuri dimineata, la Miercurea Ciuc si la Toplita, in judetul Harghita, transmite corespondentul Mediafax.

Meteorologii spun ca temperatura a coborat continuu, cu cate un grad Celsius, inca din cursul serii de marti, pana miercuri la ora 6.30, cand la statia meteo de la Toplita a fost masurata valoarea termica de – 10 grade Celsius, care s-a mentionut timp de o ora.

Aceeasi temperatura s-a inregistrat si in municipiul reședința al județului, Miercurea Ciuc, la ora 7.30. Meteotrologul Ovidiu Campean de la Centrul Meteorologic Regional Sibiu a precizat ca aceasta valoare termica este cea mai scazuta din tara, in acest sezon, exceptand zonele inalte, nelocuite.

Minima absoluta a lunii noiembrie in judetul Harghita, de – 27,5 grade Celsius, a fost consemnata in anul 1993 la Miercurea Ciuc, iar temperatura maxima absoluta, de 21,9 grade Celsius, a fost masurata in data de 5 noiembrie 2013, in aceeasi localitate.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share