25/02/2021

Program de studii lansat de Universitatea de Vest Timişoara

Universitatea de Vest din Timișoara, prin Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor, a lansat primul program educațional în limba germană cu dublă diplomă. Programul ”Rechnungswesen und Wirtschaftsinformatik” se derulează în parteneriat cu Universitatea de Științe Aplicate din Karlsruhe, cu susținerea Clubului German din Banat și a Clubului Rotary Timișoara Cosmopolitan.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența unor personalități din mediul academic și socio-economic atât din Romania, cât și din Germania: Rectorul Universității de Vest – prof. univ. dr. Marilen Pirtea, Decanul Facultății de Economie și de Administrare a Afacerilor – conf. univ. dr. Ovidiu Megan, Ministrul de interne al landului Baden-Württemberg – domnul Reinhold Gall, Primarul orașului Karlsruhe – dr. Frank Mentrup, Consulul Germaniei – domnul Rolf Maruhn, Rectorul Universității de Științe Aplicate din Karlsruhe – dr. Karl-Heinz Meisel, Prodecanul Facultății de Informatică și Sisteme Informatice de Gestiune – prof. Franz Nees, Președintele Clubului German din Banat – domnul Peter Hochmuth, Președintele Clubului Rotary Cosmopolitan – domnul Rüdiger Wisser, domnul Valerian Laval din partea companiilor germane din Timișoara, dar și a primei generații de studenți români înscriși în acest program.

”Acest program internațional de studii este o oportunitate deosebită pentru studenții care îl vor urma, deoarece le oferă posibilitatea să obțină două diplome într-un singur ciclu de studiu”, ne-a relatat Ministrul de interne al landului Baden-Württemberg – domnul Reinhold Gall. De asemenea, domnia sa a mai precizat că se bucură că este prezent la un asemenea eveniment pe care îl consideră punctul culminant al vizitei sale în România și că aceste inițiative creează premisele dezvoltării relațiilor între cele două popoare.

La eveniment a fost prezent și Primarul orașului Karlsruhe, domnul Frank Mentrup, pentru a lua parte personal la inaugurarea acestui proiect dezvoltat de cele două orașe înfrățite.

Ne propunem ca prin astfel de parteneriate puternice să rămânem competitivi pe piața internațională a educației. Sunt colaborări din care cu toții avem de învățat și câștigat. La Universitatea de Vest s-a înțeles faptul că internaționalizarea activității aduce beneficii pe toate segmentele, de la pregătirea studenților și a cadrelor didactice, la dezvoltarea unei infrastructurii similare cu cea din vestul Europei”, spune Rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Studenții vor studia două semestre la universitatea parteneră, iar pentru acoperirea costurilor pentru această perioadă, companiile germane și Clubul Rotary Timișoara Cosmopolitan vor oferi 10 burse. De asemenea, se asigură o perioadă de practică de 6 luni în companiile germane din regiune.

Universitatea parteneră din Karlsruhe este una de mare prestigiu în Germania, aflându-se în ultimii trei ani pe locul 1 în clasamentul programelor educaționale de informatică și administrarea afacerilor din Germania.

Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor din cadrul Universității de Vest din Timișoara este de 50 de ani una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior economic din sud-estul Europei, programele sale de licență și master recunoscute la nivel european fiind absolvite până în prezent de peste 35.000 de studenți români și străini.

 

Stejărel Ionescu

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share