16/06/2021

Proiectele Primăriei Municipiului Târgoviște pentru anul 2017

”Anul 2016 a fost un an greu din punct de vedere administrativ, a fost un an solicitant, a fost anul în care la nivelul muncipiului Târgoviște au fost finalizate trei proiecte importante cu finanțare europeană; s-au realizat cele mai importante lucrări pe fonduri de la bugetul propriu din istoria orașului și din punct de vedere investițional am pregătit anul 2017, care va fi un an de referință cu privire la investițiile care vor fi realizate sau demarate, la nivelul orașului.” a declarat primarul orașului, Daniel Cristian Stan în conferința de presă cu ocazia sfârșitului de an.

Edilul a făcut un bilant al anului 2016 pe care l-a definit a fi unul ”greu și solicitant” în care s-au finalizat proiecte importante cu bani europeni, dar și din bugetul propriu al primăriei. Despre anul care vine, municipalitatea are încredere ca se vor continua proiectele începute, și totodată vor începe altele noi prin Programul Operațional Regional 2014-2020 și au fost menționate programe pentru capitalul uman, Axa 10- infrastructura educațională, Axa 4-sprijinirea dezvoltării urbane durabile, investiții care vor depăși 35 de milioane de euro.

 Anul 2017 va aduce pentru Târgoviște o serie de proiecte dintre care: proiectul pentru transportul public local, unități de învățământ care vor intra în reabilitare (14), construirea unor baze sportive, proiecte în cadrul Direcției de Asistență Socială (continuarea refacerii punctelor termice dezafectate în Cluburi de Pensionari), Grupuri de acțiune locală pentru zona Romlux, Priseaca și Cartierul Matei Voievod. Un alt proiect important va fi centura Municipiului Târgoviște, acolo unde termenul acordat de Uniunea Europeană pentru finalizarea acestei investiții este până la finele anului 2018. (Daniel Cristian Stan)

Da asemenea, în afara proiectelor cu finanțare europeană vor intra în execuție lucrări importante pe bugetul propriu, cum ar fi o serie de străzi la care se va începe execuția în primăvară: Constantin Brâncoveanu, strada Justiției, Iazului, Morilor, Horia, Cloșca, Crișan, Berzei, Gheorghe Petrașcu și Gimnaziului, Tighina, Herța, Alexandru Ilie, Rovine, Bastionului, Maior Oprescu, Adrian, Nifon, Col. Băltărețu, Maior Alexandrescu, Șoseaua Găești, străzile Nicolae Filipescu și intrarea în Teiș.

Și în cartierul Priseaca vor fi două proiecte care se vor derula concomitent prin asocierea cu Consiliul Județean Dâmbovița; zonele vizate sunt strada Soarelui, Prisecii, Câmpului și Dâmboviței.

Continuă și investiția pentru copii, astfel că 13 locuri de joacă  urmează să fie realizate în cartierele din Microraioanele VI, XI, XII, cartier CFR, Aleea Trandafirilor, zona Tipografie (blocul 72-73), în vechiile locații care au fost dezafectate pe PIDURI.

Se lucrează la bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul viitor și vrem să fie un buget echilibrat care va asigura finanțarea activităților importante și serviciilor publice pe care Primăria Municipiului Târgoviște le oferă. În contextul finalizarii proiectelor cu finanțare europeană, anul 2017 va fi un an mai lejer ca și constrângeri bugetare, vom avea mai mulți bani pe zona investițională. (Daniel Cristian Stan)


Vor apărea schimbări și la Complexul Turistic de Natație, astfel că de la 1 ianuarie 2017 se vor modifica tarifele ( mai multe detalii puteți afla AICI).
Și tot anul viitor, în februarie, baza de natație din Târgoviște va intra în circuitul competițional și va fi gazda unui concurs important de înot, unde municipalitatea speră că vor fi prezenti peste 1000 de participanți. Primarul a precizat că peste jumătate din cei prezenți la concurs vor fi oameni din afara județului care vor râmâne pentru cel puțin 2-3 zile în Târgoviște, motiv pentru care se dorește dezvoltarea unui parteneriat cu unitățile de cazare din oraș pentru le oferi turiștilor cele mai bune condiții de găzduire.

La finalul conferinței de presă, Daniel Cristian Stan a urat tuturor celor prezenti și târgoviștenilor ”să aibă parte de sărbători cu sănătate, liniștite, să fie înconjurați de persoanele dragi, iar anul viitor să fie unul mult mai bun pentru toată lumea.”

Distribuie acest articol Oficial Media
Share