Reabilitare străzi în Timişoara

Timișoara, se află  într-un flux continuu de modernizare pentru ridicarea municipiului de pe Bega la un grad superior între municipiile ţării.

Se continua lucrările de reabilitare a mai multor străzi. Potrivit declaraţiei primarului municipiului Timişoara, Nicolae Robu, proiectele aflate în desfăşurare sunt în valoare de 500 milioane lei, din fonduri europene. Este vorba despre străzile Stan Vidrighin până la AEM, cu valoare de 90 milioane lei, Bulevardul Cetății – 80 milioane lei, Calea Bogdăneștilor -100 milioane lei, Avram Imbroane – 68 milioane lei, tronsonul Ana Ipătescu – Victor Hugo – Aluniș- Drubeta – 125 milioane lei.“Vom avea lucrări mari pe fonduri europene în anii următori. La liniile de tramvai și la modernizarea tramelor stradale în ansamblul lor. Vor fi lucrări de tipul străzii Ștefan Cel Mare. Ceea ce am făcut pe acel tronson se va prelungi pe toată strada Stan Vidrighin, până la sensul giratoriu de la AEM. Lucrări similare vom avea pe bulevardul Cetății”, spune primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Lucrări majore se vor face şi la liniile de tramvai  pe Calea Martirilor. Dar se mai întâmplă şi minuni, cum este cea de pe strada Edgar Quinet, unde firma care a câștigat licitația a dat faliment.“Mi-e și greu să vorbesc despre ea, unde pe o stradă de 400 de metri nu am putut face. Dincolo de prerogativele noastre a intervenit câteceva și ne-a blocat. În final a venit falimentul firmei care a câștigat licitația. Îi înțeleg pe cetățeni că le este foarte greu, nu sunt foarte mulți, dar sunt cetățeni ai orașului. Vom face o nouă licitație. Lucrările nu sunt de mare anvergură, în câteva luni se termină”, a spus Robu.

Stejarel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share