26/09/2021

Reabilitarea blocurilor la Timişoara a intrat în linie dreaptă

Primăria Municipiului Timişoara a acordat o atenţie deosebită în reabilitarea blocurilor din municipiul de pe Bega, pentru confortul de mai bine al cetăţeanului, privind anveloparea acestora şi schimbarea tâmplăriei.

Finanţarea a fost făcută atât din fonduri europene, cât şi de la bugetul local, dar cu o mică, contribuţie şi din partea Asociaţiilor de Propietari, în funcţie de venitul fiecărei familii.

Pentru prima etapă au fost pornite 5 proiecte pentru 50 de blocuri, totalizând o investiţie de aproape 44 milioane lei. Până în prezent s-a trecut de jumătatea lucrărilor de la cele 50 de blocuri, astăzi făcându-se recepţia celui de al 30-lea. În continuare se mai află încă 18 blocuri în curs de finalizare, iar la altele două blocuri recepţia este amânată din diverse motive.

Termenul final este 30 iunie, însă dacă vor exista lucrări ce nu sunt prevăzute în proiect, cum ar fi consolidarea acestora, termenul s-ar putea prelungii.

Suma de 26,2 milioane lei, din totalul de 44 milioane, provine  de la bugetul de stat, diferenţa provine de la bugetul local şi Asociaţiile de Propietari.

 „În cele 50 de blocuri ce au intrat la anvelopare, se află 2379 apartamente, deci 2379 de familii vor avea un alt grad de confort „ a spus primarul Timişoarei, Nicolae Robu.

 

Stejărel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share