24/01/2021

Reabilitarea Cartierului Matei Voievod se încheie în septembrie

matei voievod1

Echipa Primăriei Tărgoviște formată din primarul orașului, Daniel Cristian Stan, Cosmin Bozieru, viceprimar, Carmen Holban, viceprimar, Liviu Stoica, administrator public și sefii de serviicii din subordinea primariei, au fost prezenți astăzi la o conferință de presă care a avut loc în Cartierul Matei Voievod.

Aici au început lucrările de reabilitare și modernizare a infrastructurii încă din luna aprilie a acestui an. Deși termenul final de execuție al lucrărilor era în aprilie 2017, se pare că obiectivul acesta se va finaliza mult mai devreme, chiar în luna septembrie anul acesta.

”Proiectul este în proporție de 65-70% finalizat, termenul final de execuție era aprilie 2017 și vreau ca în luna septembrie să fie ultima dată când lucrăm în cartierul Matei Voievod. În ședinta de astăzi a Consiliului Local Municipal va intra și aprobarea indicatorilor economici cu privire la extinderea de canalizare pe care vrem să o facem în cartier. 26.000 mp de străzi și trotuare, 3 km de străzi, o lucrare în valoare de aproximativ 4 milioane de lei.”

Cristian Stan ne-a informat cu privire la faptul ca această lucrare a avut ”norocul” implicării unui constructor serios, care în ultimele două zile a turnat peste 1000 de tone de asfalt, practic două din străzile din cartier fiind deja asfaltate, urmând să se mai adauge numai stratul de uzură.

”Nu a avut loc o debalastare simplă ci una cu beton stabilizat. Sunt singurele străzi din Municipiul Târgoviște care sunt făcute în acest mod. Barbu Lautaru este a patra strada din acest proiect, urmând să inițiem o altă procedură și pentru străzile care au mai rămas. S-a făcut deja peste jumătate din acest proiect, vrem să intrăm și să sistematizăm complet acest cartier, pentru ca multi ani de acum înainte să nu mai fie nevoie de alte intervenții din partea Primăriei Municipiului Târgoviște.” (Daniel Cristian Stan)

Legat de restul investițiilor care se derulează în oraș, am fost informați că tot în acest an se vor finaliza si lucrările la Clubul de pensionari din Microraion VI, Gradinița numărul 9 și AfterSchoolul din Microraionul IV de pe strada Dinu Lipatti.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share