22/09/2021

Recomandări pentru șoferi – Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița

Pentru un trafic rutier în siguranţă, Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița recomandă conducătorilor auto:

Acordați prioritate de trecere pietonilor care sunt angajați în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate și semnalizate, precum și vehiculelor care circulă din partea dreaptă, atunci când vă aflaţi într-o intersecţie nedirijată, ori vehiculelor care pătrund pe un drum de categorie superioară.

De asemenea, la pătrunderea într-o intersecţie cu sens giratoriu, acordați prioritate de trecere conducătorilor de vehicule care se află în interiorul acesteia.

Permiteţi conducătorilor mijloacelor de transport public de persoane reintrarea în trafic atunci când aceştia se află opriţi în staţii prevăzute cu alveolă.

Acordați prioritate de trecere autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritară având în funcţiune semnalele luminoase şi sonore.

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice și respectați limita legală de viteză pentru fiecare segment de drum!

Respectând aceste reguli, acordaţi PRIORITATE vieţii dumneavoastră!

În cazul în care sunteți implicați într-un accident rutier:

Sunaţi prin apelul unic de urgenţă 112 pentru a anunţa accidentul. Dacă nu sunt victime, după îndepărtarea mașinii de pe carosabil, încercaţi să ajungeţi la cea mai apropiată unitate de poliţie în vederea întocmirii actelor de constatare.

Dacă sunt victime, așteptați venirea echipajului de poliţie, a ambulanţei și a serviciului de descarcerare, dacă este cazul. Încercaţi să acordaţi primul ajutor victimei. De asemenea, în această situaţie, nu mutaţi mașina de pe carosabil!

Dacă accidentul s-a petrecut noaptea, aprindeţi luminile de avarii sau folosiţi triunghiul reflectorizant pe care trebuie să-l aveţi în mod obligatoriu la dumneavoastră!

Cei implicaţi nu au voie să părăsească locul accidentului. Părăsirea  locului accidentului constituie infracțiune!

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share