Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Redeschiderea școlilor O PRIORITATE pentru MINISTERUL EDUCAȚIEI

Sorin Cîmpeanu a spus  duminică seară, în direct la o emisiune a unui site de știri,  că Ministerul Educației își dorește redeschiderea școlilor cât mai devreme posibil, dar,  o astfel de măsură va fi luată numai după discuții cu Ministerul Sănătății. Apoi,  și în funcție de evoluția epidemiei de COVID-19,  dar și de ceea ce vor face și alte state.

” Cu siguranță, Ministerul Educației își dorește redeschiderea școlilor cât mai devreme posibil, dar asta va fi discutat cu Ministerul Sănătății. În funcție de situația epidemiologică, de evoluția ei și de ceea ce fac și  alte state. Cert este și vă pot spune asta foarte clar, că prioritate vor avea grădinițele și învățământul primar, fără să neglijăm învățământul gimnazial, liceal, universitar, dar acolo apropierea este cea mai necesară între cadrul didactic și copil, în grădiniță și învățământul primar. Acolo ne vom concentra.

Ne vom concentra pe clasa a VIII-a și pe elevii clasei a XII-a, pentru că ei vor susține examene naționale, și nu în ultimul rând e nevoie de prioritizarea școlilor care, să spunem, au avut un acces deficitar la tehnologie și la internet, pentru că sunt câteva sute de mii de copii care în toată această perioadă au putut să facă ceea ce numim învățământ online într-o manieră deficitară – o spun cu toată răspunderea. Când spun că prioritizăm aceste trei categori:  grădiniță, învățământ primar, clasa a VIII-a, XII-a și școlile defavorizate, mă refer nu numai la urgența deschiderii acestor școli, ci mă refer și la nevoie de acțiuni remediale, pentru a compensa cât se poate de mult, din timp, pierderile aferente aceste perioade.(….) E bine să facem reformele acestea într-un echilibru cu societatea, cu așteptările societății, nu neapărat cu ideile unui ministru sau altui ministru. Posibilitatea de mișcare este  foarte, foarte puternic îngrădită și e normal, și e bine să fie așa”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share