22/10/2021

Reflexoterapia pentru copii. Cea mai naturală formă de tratament

reflexoterapie-bebelusi

Reflexoterapia este o veche practică ce datează din China antică. Cu toate acestea, ea a cunoscut recent un val de popularitate în lumea occidentală, ca o practică legitimă care poate trata o serie de boli fizice.

Din moment ce reflexoterapia este cea mai naturală și mai puțin invazivă formă de tratament disponibilă, acest lucru o face instrumentul perfect pentru calmarea bebelușilor. Pentru că ei nu au posibilitatea să-ți spună ce îi deranjează, copiii răspund cel mai des la durerea fizică prin plâns. Reflexoterapia oferă o modalitate eficientă nu doar în a determina cu ce se confruntă copilul, dar și cum poți să o rezolvi.

Reflexoterapia pentru picioarele copiilor

Se spune că bebelușii sunt mult mai receptivi la reflexoterapie decât adulții. Și asta se datorează în principal, faptului că ei sunt mult mai receptivi la atingerea fizică în general. Când un bebeluș sau un copil se află în suferință, noi, în mod natural încercăm sa-i calmăm ținăndu-i în brațe, sau le oferim o mângâiere pe spate. Acest lucru face reflexoterapia, tratamentul perfect pentru ei.

Reflexoterapia reprezintă aplicarea presiunii pe anumite puncte de pe corp, situate cu precădere pe talpa picioarelor. Fiecărui punct îî corespunde o anumite parte din corp. Ghidul de mai jos vă arată unde sunt localizate în talpa,  zonele din corp pe care vreți să le relaxați.

 

Cap/ Dinți

Pentru a trata problemele legate de cap și dinți, vârfurile degetelor sunt părți ale picioarele care trebuie masate. Acest lucru este foarte bun pentru a trata multe probleme de sănătate care apar deasupra gâtului, cum ar fi infecții ale urechii. De asemenea este foarte util când încep să apară dinții, tocmai pentru a reduce durerea cauzată de acest proces.

 

Sinusuri

Zona de pe talpi, asociată cu sinusurile este mijlocul zonei ”Cap/dinti”, similară cu locul în care sunt așezate și în mod normal, adică în centrul feței. Punând presiune pe acest punct se va reduce gravitatea anumitor probleme legate de sinusuri, de la curgerea nasului, pâna la racelile comune sau alte probleme respiratorii. Deși acest lucru nu reprezintă un remediu pentru toate bolile, poate reduce din simptome și le face mai suportabile.

Piept

Zona pieptului localizată în talpă este reprezentată de varful talpii, cel care atinge pământul, deasupra arcului. Stimulând această zona prin reflexoterapie, va avea efecte similare cu zona sinusurilor si va elibera congestia nazală. reflexoterapie-copiiTotuși această zona eliberează mai degrabă congestia din piept, și este eficientă în tratarea tusei cronice și a racelilor care dau tuse productivă. Mai multe studii au arătat că reflexoterapia reduce toate formele de congestie.

Plexul solar

Plexul solar este o colecție completă de nervi, situată între stomac și plămâni. Este greu să detectezi durerea plexului solar datorită localizării și a terminațiilor nervoase, și cu toate acestea poate fi tratată prin efectuarea reflexoterapiei, exact în punctul de pe talpă unde se termină pieptul și începe abdomenul superior.

 

Abdomenul superior și inferior

Zona de pe talpă care corespunde cu abdomenul este intregul arc al piciorului. Abdomenul superior, corespunde cu jumatatea superioară a arcului. Practicând reflexoterapia in această zonă pe talpa copilului, vom putea ameliora problemele digestive cum ar fi obstrucția intestinală sau arsurile la stomac.

Abdomenul inferior corespunde cu jumătatea de jos a arcului piciorului. Pe această zona vom putea rezolva problemele post-digestive, cum sunt constipația, balonarea, care pot aduce disconfort copiilor.

 

Zona pelvina

Călcâiele corespund cu zona pelvină a bebelușilor. Problemele legate de această zonă vin prin încordarea musculară și probleme de postură. Acestea se pot trata punând presiune pe călcâie.

În concluzie, nu uitați că reflexoterapia este eficientă pentru a reduce durerea in anumite condiții și simptome specifice cum ar fi congestia. Nu este un panaceu universal și nu trebuie să înlocuiască o atenție medicală corespunzătoare de care copilul dumneavoastră ar avea nevoie în cazul în care suferă de o afecțiune medicală gravă. Ea va mări confortul, atât pentru copil, cât și pentru voi, într-o perioadă de suferință și stres.

sursa> theheartysoul

Traducerea și adaptarea Oana Grigore

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share