15/06/2021

Regulament de Protecţie a Datelor cu Caracter Personal

Mediul de Afaceri timişorean şi nu numai s-a întâlnit astăzi la Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș în cadrul  unui seminar privind realizarea unui  Regulament de Protecție a Datelor cu Caracter Personal. Organizatori, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Camera de Comerț Britanico- Română (BRCC), în parteneriat cu  Moore Stephens KSC.

Metodele de lucru sunt tot mai moderne şi nu se poate concepe o afacere fără să apelezi la mijloacele tehnice și electronice,  la tehnologia informației.  Astăzi descarci orice tip de informaţie ce  se poate uşor pierde, șterge sau se pot folosi de cei rău intenționați, iar pentru aceasta e nevoie de o protecţie a datelor, în special ale celor cu caracter personal ce nu trebuie cunoscute decât de un număr limitat de persoane.

“ Astăzi la CCIA Timiş are loc un eveniment foarte important prin care se pune în dezbatere un regulament al Uniunii Europene care prevede modalităţile în care se realizează protecţia datelor cu caracter personal, atât a persoanelor fizice cât şi a celor juridice. Avem reprezentanţi de seamă ai unor SC din Bucureşti, care se ocupă şi cu astfel de probleme, evenimentul fiind organizat împreună cu Camera de Comerț Britanico – Română (BRCC), în parteneriat cu  Moore Stephens KSC. Cunoaşterea unor astfel de reglementări este foarte importantă atât pentru persoane fizice cât şi pentru cele juridice, iar din  28 mai 2018 intră în funcţiune acest regulament şi toate companiile din toată lumea care stochează și procesează date despre cetățenii U.E. vor fi nevoite să se conformeze GDPR. În ţara noastră încă nu avem o legislaţie completă, ţara noastră fiind obligată să se supună acestui regulament” , a spus Emil Mateescu, reprezentant CCIAT.

Pentru cei care nu se conformează vor exista şi amenzi care pot ajunge de la 2 – 4% din cifra de afaceri globală până la 20 mil. euro, în funcție de suma care este mai mare.

“Firmele nu sunt încă pregătite pentru un astfel de regulament, fiind un drum foarte lung de făcut şi nu mai sunt decât şase luni până la implementarea acestui regulament, iar noi vrem să ajutăm firmele din România şi mai ales pe cele din Timiş şi Timişoara”, a spus Mamas Koutsoyiannis din partea Moore Stephens KSC.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share