22/09/2021

Reprezentant al Primariei Târgoviște atacat și intimidat că nu se aliniază practicilor ortodoxe

Alin Marina

În curând vom fi arși pe rug sau răstigniți. Se pare că ni se ia dreptul la libera exprimare, la crezul de conștiință. Dacă lăsăm biserica ortodoxă să fie mai presus de Dumnezeu, aceasta în mod implicit nu ne mai reprezintă, ba mai mult, devine o organizație exploatatoare. Dumnezeu ne învață să fim buni și blânzi, iar biserica ortodoxă ar trebui să fie primul exemplu de urmat. Din păcate o mare parte din reprezentanții BOR nu mai semnifică un model de pioșenie, de iubire și dăruire. 

Acest lucru l-a semnalat si Alin Marina pe pagina personală de facebook. Consilier al Primarului Municipiului Târgoviște și absolvent de teologie -nota bene- domnul Alin Marina consemna:

”Au început ostilitățile cu ocazia Saint Nifon…

Parcul central din Tâgoviște a fost ocupat de marea de enoriași veniți din toate colțurile țării, de poți jura că urmează să fie expuse moaștele lui Arsenie Boca, nu altceva! În lumina acestor dogme, ce mai contează copacii ciuntiți pentru ca aleea principală să poată găzdui scena împărătească. Ca să nu mai vorbim despre sănătatea celor purtați cu turma de la zeci de kilometri și predați la inventarul… arhieresc.

Aceste manifestări care nu folosesc cu nimic credinței, ci mai degrabă umflării peste refuz a cultului personalității „sărbătoritului de facto”, vor dezvolta în conștiința colectivă sentimente care se vor fi dovedit fatale peste ani ortodoxiei românești. Crescuți cu ideea că odată hirotoniţi vor stăpâni Pământul în numele divinității, sfidând orice norme morale și cu atât mai grav de organizare statală, conducătorii Bisericii Ortodoxe își sapă an de an, tot mai adânc groapa. PĂREREA MEA. Studiile sociologice relevă deja gravitatea situației. Și atunci mă întreb: trăiesc acești oameni într-o realitate paralelă sau consideră bun de exploatat ce se mai poate?”

De aici până la a fi ”linșat” mai era doar un pas. Ba chiar s-a încercat atacuri la primarul Cristian Daniel Stan, pe motiv că se ”pune rău cu biserica”.

Nu, domnilor, primarul nu trebuie să dea seamă niciunui cult fiindcă el este ales de cetățenii orașului și reprezintă toți targoviștenii, indiferent de religie; iudei, catolici, penticostali sau pur și simplu, atei. Iar consilierul său poate foarte bine să aibă orice crez religios, libertate care este garantată prin legea 498/2006. 

Art. 1. – (1) Statul român respectă şi garantează dreptul fundamental la libertate de gândire, de conştiinţă şi religioasă al oricărei persoane de pe teritoriul României, potrivit Constituţiei şi tratatelor internaţionale la care România este parte.

(2) Nimeni nu poate fi împiedicat sau constrâns să adopte o opinie ori să adere la o credinţă religioasă, contrară convingerilor sale, şi nici nu poate fi supus vreunei discriminări, urmărit sau pus într-o situaţie de inferioritate pentru credinţa, apartenenţa sau neapartenenţa sa la o grupare, asociaţie religioasă sau uncult ori pentru exercitarea, în condiţiile prevăzute de lege, a libertăţii religioase.

Se pare că domnul Alin Marina este pus la zid nu pentru opinia sa, ci pentru că în spatele afirmațiilor se află adevăruri crude, adevăruri care duc la decadență. Domnia sa nu a atacat pe nimeni, ci a semnalat cu demnitate -mai ales din postura de absolvent de teologie- că ortodoxismul se îndreaptă într-o direcție greșită. Este de apreciat curajul său și ne așteptăm ca primarul Cristian Daniel Stan să-l susțină, așa cum e normal într-un stat de drept, în care aceeași lege de mai sus prevede:

Art. 9. – (1) În România nu există religie de stat; statul este neutru faţă de orice credinţă religioasă sau ideologie atee.

Orice abatere de la aceste prevederi sunt încălcări grave ale legii. Confesiunea ortodoxă este o tradiție, un obicei pe care majoritatea românilor l-a asimilat și care face parte din dreptul la libertatea religioasa a fiecărui cetățean, dar NU PREZINTĂ O OBLIGAȚIE CETĂȚEANEASCĂ. 

steagul-romaniei - legea cultelor

Atât CLM Târgoviste cât și primarul Cristian Daniel Stan, au maturitatea necesară să hotarască dacă sprijină o mișcare religioasă sau de orice natură individuală opțională, ori manageriază cu banii contribuabililor nevoile acestora, în ordinea priorităților reale, morale si legale. Eu personal susțin activitatea primarului Stan, pe care o consider corectă și prolifică până la acest moment. 

Atenție, stimați cititori și distinși colegi: în România nu există religie de stat! Înainte de a ataca opinia consilierului Alin Marina priviți-vă și analizați dacă nu aduceți un deserviciu societății și chiar generațiilor care vor urma. Nu confundați credința ortodoxă și pe Dumnezeu -care înseamnă adevăr și iubire- cu o organizație religioasă care exploatează și manipulează populația. Nu acceptați fanatismul în numele Domnului. Iar voi, preoți ortodocși, nu aveți teamă de a spune adevărul. Știu că sunteți mulți, mulți ca Sfântul Filip sau Francisc din Asisi și pe voi vă vrem alături!

Și nu uitați că sunt creștin ortodox, din familie de ortodocși cu copii ortodocși! Așa să ne-ajute Dumnezeu!

Cristi Iordache

LEGEA 498-2006 - OFICIAL MEDIA

Distribuie acest articol Oficial Media
Share