24/10/2021

Rețea de traficanți de minori destructurată în Târgoviște

La data de 16.05.2020, procurorii  Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Dâmbovița au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a inculpaților S.F.D. și L.F.F., pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de minori. În cauză s-a reținut faptul că, la data de 15.05.2020, a fost înregistrată la DIICOT – Biroul Teritorial Dâmbovița o sesizare din oficiu a organelor de cercetare penală din cadrul SCCO Dâmbovița cu privire la faptul că o persoană vătămată minoră, în vârstă de 17 ani, a fost racolată și este ținută împotriva voinței sale într-o locație necunoscută, în scopul exploatării prin practicarea prostituției.
În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, în noaptea de 13 spre 14 mai, minora ar fi plecat în mod voluntar de la centru de servicii sociale de pe raza municipiului Târgoviște, după ce ar fi fost racolată prin intermediul unei rețele de socializare de către inculpații S.F.D. și L.F.F., cu intenția de a o exploata prin practicarea prostituției, pe raza municipiului București, urmând ca mai apoi, după împlinirea vârstei de 18 ani, să fie transportată în același scop, în Austria.
În urma activităților desfășurate, la data de 15.05.2020, minora a fost depistată pe raza localității Puchenii Mari, județul Prahova, la locuința unuia dintre inculpați.
La data de 17.05.2020, Tribunalul Dâmbovița a dispus față de cei doi inculpați măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.
Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, a lucrătorilor de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova și a jandarmilor din cadrul Grupării Mobile Ploiești.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share