17/01/2021

Rețea de traficanți de țigări destructurată în Valea Jiului

Peste 1.100 de pachete de ţigări de diferite mărci, ce nu aveau aplicat timbrul fiscal prevăzut de legislaţia în vigoare, au fost ridicate de poliţiştii, în urma unei acţiuni, în Petroşani şi Petrila. Administratorii societăţilor comerciale care comercializau țigaretele pe piaţa neagă vor fi cercetați penal pentru comiterea infracţiunii de contrabandă.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Hunedoara au organizat o acţiune în cursul căreia au surprins în flagrant o femeie de 54 de ani, din Petroşani, care comercializa la un punct de lucru al unei societăţi comerciale, situat în municipiul Petroşani, 299 pachete de ţigări de diferite mărci, care nu aveau aplicat timbrul fiscal prevăzut de legislaţia în vigoare. Pachete de ţigări, precum şi suma de bani provenită din vânzarea de astfel de ţigări, au fost ridicate în vederea confiscării. Poliţiştii au stabilit că țigaretele, provenind din spaţiul extra-comunitar, erau comercializate pe piaţa neagră, pe raza municipiului Petroşani. Alte sute de pachete cu țigări, confiscate la Petrila

În cadrul aceleiaşi acţiuni, poliţiştii au surprins în flagrant o femeie de 33 de ani, din Petrila, care comercializa în incinta unui punct de lucru din Petrila, 382 de pachete de țigări de diferite mărci, ce nu aveau aplicat timbrul fiscal prevăzut de legislaţia în vigoare şi o femeie în vârstă de 49 de ani, din Petrila, care comercializa 245 de pachete de ţigări care nu aveau aplicat timbrul fiscal prevăzut de legislaţia în vigoare. Şi aceste pachete de ţigări, provenind din spaţiul extra-comunitar, au fost ridicate în vederea confiscării.

Totodată, poliţiştii au identificat o tânără în vârstă de 25 de ani, din Petrila, care comercializa pe raza oraşului Petrila 260 de pachete de ţigări ce nu aveau aplicat timbrul fiscal prevăzut de legislaţia în vigoare (şi în acest caz, pachete de ţigări au fost ridicate, în vederea confiscării).

Distribuie acest articol Oficial Media
Share