30/11/2020

Rușii forțează nota – avion interceptat de NATO

Avioanele  forțelor aeriene belgiene,  care fac parte din poliția aeriană din NATO în regiunea Mării Baltice au interceptat joi (26 martie 2020) un avion militar rusesc care zbura aproape de spațiul aerian aliat, după ce nu a respectat normele internaționale de siguranță.

“Întrucât forțele armate aliate ajută la salvarea de vieți în lupta împotriva virusului, capacitatea NATO de a efectua operațiuni nu a fost subminată. Forțele noastre rămân gata, iar munca noastră crucială continuă, în aer, pe mare și în toate celelalte domenii” , a declarat purtătorul de cuvânt al NATO, Oana Lungescu.


PERICOL: Salvamont Dâmbovița se poate destructura în plină stare de urgență. Revizuiți decizia!


Activitatea aeriană vine după ce armele NATO au umbrit șapte nave de război ruse în Marea Nordului.

În timp ce navele navale rusești tranzitează în general Canalul Mânecii în drumul dintre Marea Nord și Marea Mediterană, cu această ocazie au rămas și  în Marea Nordului câteva zile. Marina Regală Britanică și alte nave ale Aliaților au monitorizat navele rusești – două fregate, trei corvete și două nave de debarcare.

Între timp, a  început unui exercițiu maritim condus de Marea Britanie în largul coastei de nord-vest a Scoției. Exercițiul bianual comun Warrior implică, de asemenea, SUA, Germania, Danemarca, Norvegia și Grupul maritim permanent al NATO. Exercițiul se va desfășura  în perioada 28 martie 2020-  10 aprilie 2020.


PERICOL: Salvamont Dâmbovița se poate destructura în plină stare de urgență. Revizuiți decizia!

Distribuie acest articol Oficial Media
Share