27/09/2021

S-a rezolvat problema marcajelor din centrul istoric al Targovistei

cristi

Marcajul, culoarea alba a fost aleasa absolut nefericit, vom interveni si-o vom schimba cu o culoare mai aproape de pavajul respectiv ca sa nu iasa atat de mult in evidenta, dar potrivit dispozitiilor legale, incidente, trebuie asigurata o cale de acces care sa asigure pentru masinile de interventie grele. Este prevazut in mod expres in ordinul 163 pe 2007, in norma generala de aparare impotriva incendiilor. Nu vreau ca in Targoviste sa ajungem intr-o situatie similara aceleia de la Colectiv, dar vom gasi solutii, vom incerca sa atenuam putin acea culoare, cert e ca zona trebuie sa fie marcata, este obligatoriu ca zona sa fie marcata, nici un fel de constructie fixa nu va putea sa depaseasca acea arie de protectie, calea de acces pentru masinile de interventie. Pentru cei care au terase in centrul vechi nu vor putea sa treaca cu acele podele de marcajul respectiv, in schimb o masa, un scaun daca vor dori, vor putea puna pentru ca pot fi date usor la o parte. Cred ca e momentul sa respectam legea asa cum este ea mentionata. De altfel am avut discutii si la ISU si suntem obligati sa facem acest lucru. Si ori de cate ori va trebui sa procedam in acest fel pentru a respecta legea, asa vom proceda. Repet, culoarea respectiva pentru marcaje, nu a fost aleasa fericit, dar o sa reglementam aceasta situatie.” Cristi Stan

Este limpede ca perimetrul centrului istoric trebuie sa beneficieze de o cale de acces auto, mai ales in caz de urgente, si tot la fel de important este ca vizitatorii si comerciantii sa se bucure de una dintre cele mai frecventate zone ale cetatii. Pe timpul verii am fost obisnuiti cu o atmosfera superba, cu un oras plin, insa asa cum declara si primarul interimar Cristian Stan, e necesar sa respectam legea.

Liviu Stoica, administratorul public al orasului ne-a informat pe pagina personala de facebook ca astăzi se va aduce culoarea alba a dungilor la una apropiata de culoarea pavajului existent pe centrul istoric al Targovistei:

”Astazi vom regla și problema cromaticii. Dungile se vor vopsi în culoarea pavajului. În rest, sper că toată lumea a înțeles demersul legal, moral și neblocant pentru activitățile de comerț din Centrul Vechi.
Se poate face și podium, dar numai până în dungile de demarcare, iar mesele pot depăși marcajul. Eu personal îmi doresc să văd Centrul Vechi plin de mese ca în marile și vechile orașe civilizate cu o istorie bogată.”

IMG_2652

IMG_2651

IMG_2650

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share