18/10/2021

S-au suit bauti la volan si au refuzat testarea cu etilotestul

 etilotest-480x300

Cercetaţi pentru comiterea de infracţiuni la regimul rutier

 În acest weekend, poliţiştii din Dâmboviţa au depistat trei bărbaţi în timp ce conduceau autoturisme, deşi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, doi dintre aceştia au prezentat alcoolemii de 0.65 şi 1.18 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei în cauză au fost transportaţi la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibaţiei alcoolice.

Unul dintre şoferi a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest, cât şi prelevarea de mostre biologice.

Pe numele lor, poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influenţa alcoolului”, respectiv „refuz ori sustragere a conducătorului unui autovehicul de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei”.

Alţi doi tineri de 23 şi 27 de ani au fost depistaţi conducând autovehicule pe raza judeţului, deşi nu erau înmatriculate în circulaţie, potrivit legii.

Aceştia sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie ori conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii”.

De asemenea, poliţiştii din Cojasca au depistat un bărbat de 31 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii, deşi nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că autovehiculul i-a fost încredinţat pentru a fi condus pe drumul public, de către proprietar, un tânăr de 25 de ani, care cunoştea faptul că cel în cauză nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe numele celor doi, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru comiterea infracţiunilor de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule”, respectiv  „încredinţarea de către o persoană a unui autovehicul, pentru conducerea pe drumurile publice, altei persoane despre care ştie că nu posedă permis de conducere”.

Totodată, două persoane de 17 şi 53 de ani sunt cercetate pentru comiterea infracțiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată”, după ce au fost depistate de polițiști conducând autoturisme pe raza județului, deși nu aveau acest drept.

Comunicat de presa Inspectoratul de Politie Judetean Dambovita

Distribuie acest articol Oficial Media
Share