22/01/2021

Salvamarii – Siguranta Complexului Turistic de Natație Târgoviște

IMG_7536

Am petrecut astăzi câteva ceasuri în incinta Complexului Turistic de Natație din Târgoviste, cea mai mare investitie pe care municipalitatea a reușit să o ofere cetățenilor acestui oraș, dar și oricui dorește și alege Târgoviștea ca destinație turistică sau sportivă.

Complexul este impecabil în acest moment, totul este modern și la standarde europene, o baza decenta, curata, civilizata si accesibila tuturor vizitatorilor.

Am putut observa un personal extrem de atent și implicat în sarcinile primite. Cadrele medicale, ingrijitorii, cei care asigură paza și salvamarii își fac datoria așa cum știu mai bine, oferind tuturor celor care sunt prezenți, un mediu în care se simt în siguranță.

Facilitațile pe care le veți găsi la Complexul Turistic de Natație din Târgoviște sunt multiple: piscine pentru copii și adulți, Lazy Ryver, unde te poti distra pe colacele colorate, tobogane pentru toate gusturile si varstele, nisipul fin de la mare, șezlonguri, umbrele, vestiare, toalete, terenuri de fotbal, tenis, volei, pista pentru biciliști și desigur bazinul olimpic ce poate fi utilizat și în sezonul rece.

IMG_7535

Ne-am dorit să aflăm mai multe detalii despre activitatea pe care salvamarii o desfășoară în Complexul Turistic de Natație din Târgoviște și ce implică această meserie. Am avut ca invitati trei dintre ei: Rotariu Bogdan, Dumitriu Bogdan (33 ani) și Constantinescu Silvian (29 ani), cu toții salvamari în cadrul Direcției de Turism și Natație Târgoviște.

Oficial Media: Cat timp a durat pregătirea voastră și dacă o mai continuați și acum la Baza de Natație?

Dumitriu Bogdan: Noi facem parte din cadrul firmei de paza Municipal Security, de unde am fost detașați să facem cursuri trei săptămâni la Chiajna. Am fost instruiți și suntem calificați pentru a fi salvamari profesioniști și avem atestat de prim ajutor. Cursurile s-au bazat pe scoaterea victimei din apă și acordarea primului ajutor în caz de înec.

Bogdan Rotariu: Pregătirea s-a încheiat, acum doar facem antrenamentele tehnice zilnice iar baieții sunt foarte receptivi. Am fost surprins în mod plăcut de ei, chiar dacă muncim 13 ore pe zi, ne găsim timp și pentru antrenamente.

Constantinescu Silvian: Este o meserie frumoasă, ne place foarte mult ceea ce facem, Bogdan ne-a insuflat foarte mult din experiența lui, ne ajută în fiecare zi, suntem toți o echipă, o familie și încercăm să ne sincronizăm pentru a colabora cât mai eficient.

28

Oficial Media: Considerati că puteți acoperi necesarul de actiuni comparativ cu numarul de vizitatori ai Complexului?

Bogdan Rotariu: Au fost aprobate nouă locuri de salvamari, noi suntem șapte în prezent. Au fost scoase posturi la concurs, nu au fost atât de mulți doritori, Târgoviștea nefiind un oraș care să aibă specificul zonelor cu apă, acolo unde sunt căutate aceste meserii; avem speranța însă că în curând vom completa organigrama de posturi necesare pentru poziția de salvamar. Este destul de solicitant pentru noi cei de acum să acoperim întreg complexul însă suntem pregătiți, avem disponibilitatea de a ne îndeplini obectivele și în primul rând de a nu avea victime.

Oficial Media. Ați avut incidente de la deschiderea Complexului Turistic de Natație și până în prezent?

Bogdan Rotariu: Da, am avut incidente la bazinul de copii dar si la tobogane, colegii deja au salvat chiar și în prima zi iar finalurile au fost fericite. Acești tineri, foști agenți de pază, actuali salvamari, au fost transformați în salvatori adevărați și sunt foarte mândri de acest lucru. Au devenit niște eroi, pentru că au făcut atât de multe acțiuni în această perioadă și au reușit să acopere întreaga zonă, poate de aceea acum sunt și puțin obosiți. Cel mai important lucru pentru noi este faptul că oamenii se simt în siguranță, comunicăm foarte mult cu ei, copiii sunt fericiti, părinții la fel, se pot relaxa în timp ce noi supraveghem și încercăm să soluționăm orice incident poate apărea. Și dacă au nevoie suntem si ghizi, le oferim toate informațiile de care au nevoie.

Dumitriu Bogdan: Și la bazinul acoperit au fost probleme, acolo unde au venit părinți cu copii foarte mici de doi-trei ani și i-au lăsat pe marginea bazinului. A fost nevoie să fim foarte atenți pentru că altfel riscau să cadă în apă.

Îi felicităm și noi pe salvamarii Complexului Turistic de Natație din Târgoviște pentru implicarea și devotamentul de care au dat dovadă de la începutul activității și până în prezent și le dorim ca viitorul să fie unul lipsit de incidente. Au aprecierile noastre, de asemenea, toți cei care au pus umărul la realizarea acestui obiectiv de investițiiÎncheiem cu îndemnul pe care primarul orașului, Daniel Cristian Stan l-a adresat tuturor celor care vor putea să beneficieze de acum înainte și acasă în Târgoviște, de toate facilitățile unei zone de agrement moderne:

”Încă din prima zi au fost prezenți peste 4000 de oameni, nu au existat niciun fel de incidente, și aș vrea să invit dâmbovițenii, turiștii, și toți cei care tranzitează Municipul Târgoviște să vină la Complexul Turistic de Natație, pentru că aici vor găsi funcționale toate facilitățile, atât bazinul  cât si zona de ștrand.”

16

32

 

36

35

PROGRAM ȘI TARIFE- COMPLEX TURISTIC DE NATATIE TÂRGOVIȘTE

GALERIE FOTO-DESCHIDERE COMPLEX TURISTIC DE NATAȚIE TARGOVIȘTE

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share