27/10/2020

Salvamont Dambovita: Interventie de urgenta in zona Pestera

 salvam
 In data de 28 decembrie 2015, in urma unui apel telefonic primit la ora 18:56 pe numarul de urgenta al Serviciului Public Judetean Salvamont Salvaspeo Dambovita din partea unei turiste aflate in zona Pestera, am fost solicitati sa intervenim.
O echipa formata din doi salvatori montani a ajuns la fata locului in mai putin de 5 minute si a evaluat starea pacientului comunicand in permanenta cu medicul SPJSSD.
In urma examinarii s-a constatat ca a fost  vorba despre un puseu hipertensiv si o indigestie, iar medicul a comunicat echipei sa i se administreze tratamentul adecvat pe cale orala, insa fara a avea rezultatul scontat,
Starea de sanatate a pacientului s-a inrautatit, moment in care s-a hotarat apelarea serviciului unic integrat 112 solicitand o ambulanta pentru transportul la cea mai apropiata unitate sanitara.
Intre timp au ajuns la fata locului medicul impreuna cu asistentul medical al SPJSSD, ce se aflau in drum spre munte inca din momentul primului apel de urgenta. Acestia au reevaluat starea pacientului si au hotarat administrarea de substante medicamentoase pe cale IV pentru o stabilizare mai rapida.
La ora 20:30 pacientul a fost preluat de catre echipajul SMURD Fieni si transportat la spitalul din orasul Pucioasa.
   Sursa: Salvamont Dambovita
Distribuie acest articol Oficial Media
Share