29/11/2020

SALVAMONT DAMBOVITA- Interventii in noaptea de Paste

Sărbătorile pascale au adus pentru salvatorii montani mai multe incidente asupra cărora au intervenit pentru soluționare. Echipa Salvamont Salvaspeo Dambovita a fost solicitată în noaptea de 16 spre 17 aprilie să acorde ajutorul unor turiști rămași înzăpeziți în jurul Lacului Bolboci din Bucegi. Tot în aceeași noapte, datorită condițiilor meteo nefavorabile, salvatorii montani au eliberat drumul județean 714 (zona Laptici), după ce mai mulți brazi au blocat partea carosabilă.

Am primit pe adresa redacției un comunicat de presă din partea Serviciului Public Județean Salvamont Salvaspeo Dâmbovița pe care îl redam integral.

“In noaptea de 16-17 Aprilie 2017 in jurul orei 00:30, am fost solicitati prin redirectionarea unui apel din partea serviciului unic integrat 112 catre Dispeceratul National Salvamont, sa intervenim in acordarea ajutorului a 6 turisti surprinsi de ninsoarea abundenta pe conturul Lacului Bolboci. O echipa formata din 2 salvatori montani din cadrul Serviciulu Public Judetean Salvamont Salvaspeo Dambovita de la Baza Salvamont Salvaspeo Pestera au interceptat persoanele aflate in dificultate ajungand la acestea la ora 1:00, acestea aflandu-se in zona Muntele Blana. La fata locului au fost gasite 6 persoane aflate in 3 autoturisme ce erau echipate necorespunzator conditiilor de iarna. Turistii au fost escortati in siguranta pana in apropierea Barajului Lacului Bolboci, actiunea fiind incheiata in jurul orei 01:45.
Tot in aceeasi noapte, din cauza conditiilor meteo nefavorabile (intensificari ale vantului, ninsoare abundenta) mai multi brazi au cedat pe drumul ce leaga Platoul Padina de zona Pestera. A fost din nou nevoie de interventia salvatorilor montani pentru degajarea drumului si o astfel de echipa formata din 2 salvatori montani s-a deplasat in jurul orei 02:30 cu SSV-ul din dotare precum si cu materialele necesare pentru deblocarea DJ 714 (zona Laptici). Dupa inlaturarea brazilor cazuti pe partea carosabila, actiunea a fost incheiata in jurul orei 03:20.

salvamont dambovita

Distribuie acest articol Oficial Media
Share