09/12/2021

Sancțiuni contravenționale pentru neportul măștii de protecție

Polițiștii dâmbovițeni sunt 24 din 24 în slujba comunității

La data de 18 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au fost prezenți la datorie și au continuat acțiunile organizate împreună cu celelalte instituții cu atribuții în asigurarea ordinii şi liniştii publice, pentru descurajarea faptelor antisociale și limitarea infectării cu virusul Sars-CoV-2.

Astfel, în cadrul acțiunilor organizate pentru verificarea modului în care sunt respectate normele impuse în contextul epidemiologic actual, au  fost verificate 58 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 58 de restaurante/terase/fastfood-uri, 266 de mijloace de transport persoane și 23 de operatori autorizați/transportatori de persoane

De asemene, polițiștii au aplicat 49 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 18.500 de lei. Din totalul acestora, o sancțiune a fost aplicată unui operator economic pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, trei sancțiuni pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea și 45 pentru neportul măștii de protecție.

Acțiunile pentru siguranța cetățenilor vor continua, polițiștii dâmbovițeni fiind la datorie.

Razie a polițiștilor târgovișteni

La data de 21 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște și cei de la secțiile de poliție rurală din arondare au organizat o razie pentru depistarea și sancționarea faptelor ilicite, creșterea gradului de siguranță în trafic și verificarea respectării prevederilor incidente stării de alertă.

În cadrul activităților din teren, polițiștii au constatat o infracțiune și au aplicat 310 sancțiuni contravenționale, în valoare de 171820 lei.

Din totalul amenzilor, 49 au fost la Legea 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, 27 la Legea 55/2020 și 310 pentru nerespectarea regulilor de circulație prevăzute de O.U.G 195/2002.

Pentru abaterile de la normele rutiere, polițiștii au aplicat 56 de sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 60 pentru neportul centurii de siguranță și 24 de sancțiuni pentru abaterile comise de pietoni, căruțași sau bicicliști.

Ca măsură complementară, au fost reținute 5 permise de conducere și retrase 4 certificate de înmatriculare.

Depistat la volanul unui autoturism, deși nu poseda permis de conducere

 La data de 18 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Mănești au depistat în localitatea Drăgăești-Pământeni, un bărbat de 39 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe drumul județean 702D, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută de art. 335 din Codul Penal.

Comunicat de presă

Distribuie acest articol Oficial Media
Share