30/11/2020

Săptămâna sănătăţii prostatei

Săptămâna 7-11 septembrie ‚ înseamnă pentru genul masculin din judeţul Timiş că au fost puse la dispoziţia acestora mai puţin de 100 de wouchere din cele 300, de către Clinica de Urologie Timişoara, pentru consultul gratuit de depistare a cancerului de prostată.
„Anual, mor de cancerul de prostată atâţia bărbaţi câte victime au fost la atentatele teroriste din 2001 din SUA, când au fost dărâmate Turnurile gemene”, a atras atenţia dr. Viorel Bucuraş, şeful Clinicii de Urologie din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara.
În scopul depistării cancerului de prostată, bărbaţii din Timiş cu vârsta peste 50 de ani, cu simptome de tract urinar, nediagnosticaţi anterior, sau asimptomatici, dar preocupaţi de sănătatea propriei prostate sunt invitaţi la consult gratuit, la Spitalul Judeţean Timişoara.
Astfel, în perioada 24 august – 4 septembrie, Clinica de Urologie din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara şi Asociaţia non-profit “Prof. Dr. Petru Drăgan” a organizat a treia ediţie a Săptămânii Sănătăţii Prostatei.
Prof. dr. Viorel Bucuraş a explicat că se vor efectua analizele de PSA. Recoltarea se va face la punctele de lucru ale laboratoarelor Synevo. Costul analizei va fi acoperit de organizatori, pe baza unor vouchere disponibile la medicii de familie şi în cabinetul de urologie al Policlinicii Spitalului Judeţean. Consultaţia se efectuează în cabinetul de urologie al Policlinicii Spitalului Judeţean, în perioada 7-11 septembrie 2015, în intervalul orar 12 – 16. Consultaţiile sunt gratuite, iar biletul de trimitere de la medicul de familie este opţional. „Cele două acţiuni de conştientizare şi depistare precoce a cancerului şi hiperplaziei benigne de prostată, derulate de Clinica de Urologie şi Asociaţia non-profit “Prof. Dr. Petru Drăgan” în septembrie 2014 şi februarie 2015, au avut un impact semnificativ asupra populaţiei. Acest fapt ne-a motivat să repetăm acţiunea şi în septembrie 2015.  Scopul principal este informarea populaţiei asupra celor mai frecvente afecţiuni ale prostatei, hiperplazia benignă şi cancerul de prostată şi încurajarea unui comportament proactiv”, a declarat dr. Bucuraş.

 

Stejărel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share