24/02/2021

Sărbătorirea Unirii Principatelor Române la 162 de ani, în vreme de pandemie

Astăzi s-au împlinit 162 de ani de la Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza, ocazie cu care au avut loc depuneri de coroane la bustul lui Cuza din curtea Inspectoratului Județean de Poliție Timiș.

Ziua de 24 ianuarie a rămas în istoria românilor ca data la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române, în anul 1859, la foarte scurt timp după numirea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei și Țării Românești.

Împlinirea a 162 de ani de la Unirea Principatelor Române a fost marcată și la Timișoara ca și în alte locuri din țară prin activități restrânse, fără Hora Unirii.

Protejați de mască, ceremonia a fost deschisă de subprefectul Mircea Băcală, alături de care s-au mai aflat președintele CJ Timiș, Alin Nica și viceprimarul Ruben Lațcău, careni-a ținut locul lui Dominic Fritz, aflat în izolare la domiciliu infectat cu coronavirus.

Fără Hora Unirii, fără public, subprefectul Mircea Băcală a dat citire mesajului premierului Florin Cîțu cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române, sub faldurile tricolorului și a Imnului de Stat al României.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share